Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pohonné hmoty v Česku třetí týden v řadě výrazně zdražily

Ceny pohonných hmot v Česku třetí týden v řadě výrazně vzrostly. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil od minulé středy o 1,03 koruny na průměrných 44,25 korun za litr. Nafta se prodává v průměru za 46,44 korun za litr, což je o 87 haléřů více než před týdnem.

Na rekordní maxima vystoupaly ceny benzinu i nafty kolem 10. března v důsledku ruského vpádu na Ukrajinu, benzin stál v průměru víc než 47 korun za litr, průměrná cena litru dieselu přesáhla 49,50 koruny.

V meziročním srovnání jsou nyní paliva výrazně dražší než před rokem. Za benzin platí řidiči v průměru o 12,45 koruny více, za naftu dokonce o 16,73 koruny více.

Nejlevnější benzin nabízejí čerpací stanice ve Zlínském kraji. Za naftu se platí nejméně v Jihočeském kraji. V Karlovarském kraji zaplatí řidiči za benzin v průměru 44,24 korun a za naftu 46,23 korun. Nejdražší pohonné hmoty jsou v Praze. Litr benzinu stojí v hlavním městě průměrně 44,83 Kč, litr dieselu 47,01 korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pohonné hmoty, cena, Ukrajina, Rusko, Karlovarský kraj, benzín, pohonné látky, Česko, motorová nafta, Zlínský kraj, Praha, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohonné hmoty v Česku třetí týden v řadě výrazně zdražily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.