Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarský kraj poskytne potravinové bance dar 200 tisíc korun

Zastupitelé Karlovarského kraje schválili dar 200 tisíc korun pro potravinovou banku. Organizace požádala o příspěvek z důvodu rostoucích nákladů v souvislosti s rozvojem provozu a také rostoucího počtu odběratelských organizací a podpořených lidí. Náklady se bance zvyšují i kvůli zdražování pohonných hmot. Potřeba potravinové banky stoupla také v souvislosti s uprchlickou vlnou z Ukrajiny napadené Ruskem, řekl krajský radní pro sociální věci Robert Pisár (STAN).

Banka požádala o finanční podporu již na začátku roku. Zastupitelé rozhodli o přidělení daru až nyní, protože roste poptávka po potravinách z řad organizací a měst, které pomáhají ukrajinským uprchlíkům. Hlavním odběratelem banky je v současné době centrální sklad humanitární pomoci v karlovarské Staré Roli. Tento sklad významně zásobuje asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky.

Hlavním finančním zdrojem banky jsou peníze z ministerstva zemědělství, nepokryjí ale stoprocentní náklady na provoz. Letos už organizace požádala o dotaci i města, jako jsou Karlovy Vary, Cheb nebo Kraslice. Kraj v uplynulých letech podporoval banku formou individuální dotace ve výši 90 tisíc korun ročně.

Počet podpořených lidí potravinovou bankou se každoročně zvyšuje. V roce 2020 se pomoc dostala k více než 5600 lidem, šlo o 127 tun potravin. O rok později stoupl počet potřebných na 7200 a vydala 179 tun pomoci. Letos jen v souvislosti s migrační krizí vydala banka 20 tun zboží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Potravinová sbírka

Štítky ČR, Ukrajina, správa, sociální, boje, Karlovarský, banka, Karlovarský kraj, Starostové a nezávislí, Rusko, Stará Role, Karlovy Vary, Cheb, Kraslice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj poskytne potravinové bance dar 200 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.