Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další úsek dálnice D6. Hotovo má být v roce 2024

Lepší dostupnost kraje, ale i bezpečnější a plynulejší doprava. To si slibuje Ředitelství silnic a dálnic, ale i vedení Karlovarského kraje od nového úseku dálnice D6. Ten začalo ŘSD stavět tento týden. Akci za 1,5 miliardy korun chce stát dokončit v roce 2024.

Další úsek dálnice D6 začalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) stavět u obce Kroupá ve Středočeském kraji na konci tohoto týdne. Stavba navazuje na dálniční úseky u Nového Strašecí a Řevničova. „Nový dálniční úsek odvede veškerou tranzitní dopravu z obce Krupá. Ve vysokém stupni přípravy jsou i navazující stavby D6 u Hořesedel a Hořoviče. V obou případech již byla podána žádost o stavební povolení a probíhají také výběrová řízení na zhotovitele, aby mohly být obě stavby v druhé polovině letošního roku zahájeny,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Stavba by měla přispět k bezpečnější a plynulejší dopravě v území, ale také ke zlepšení dostupnosti Karlovarského kraje. Úsek u Krupé bude 6,5 kilometru dlouhý, a zahrnuje mimo jiné 800 metrů dlouhou estakádu. Cena stavby podle smlouvy dosáhne 1,5 miliardy korun bez DPH a bude spolufinancována z Evropské  unie. S dokončením počítá kraj během roku 2024.

„Zahájení prací u Krupé znamená, že už jsme nejen fakticky za polovinou celkové trasy dálnice D6, ale také to, že po dostavbě pojedeme do Karlovarského kraje jen po silnicích, nikoliv přes obce a města, což bude podstatně bezpečnější pro obyvatele obcí i řidiče. Budeme dál usilovat o urychlené dokončení úseků na území Karlovarského kraje a také aktivovat německou stranu, aby byla pokud možno synchronizovaně připravena dostavba chybějícího úseku ze státní hranice k dálnici A93. D6 se pak stane plnohodnotnou evropskou komunikací," řekl během zahájení stavby hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři ,

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD, dálnice, D6, Karlovarský kraj, Krupá, Radek Mátl, Řevničov, Evropská unie, Středočeský kraj, Nové Strašecí, Dálnice D6

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další úsek dálnice D6. Hotovo má být v roce 2024  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.