Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu zrušilo i město Karlovy Vary, vánoční trhy ale budou

, aktualizováno 24. listopadu 2021, 14:00

Jednou z hlavních ozdob letošních vánočních Karlových Varů bude stříbrný smrk, který městu daroval Jaroslav Kejzlar z Čechovy ulice v Drahovicích. Pracovníci Správy lázeňských parků už strom nainstalovali před hotelem Thermal. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se ale s ohledem na vývoj pandemie a platná opatření neuskuteční.

Dnešní karlovarský vánoční strom zasadil pan Kejzlar jako malou sazenici v 80. letech u svého stromu. Stříbrný smrk se za ta léta bez zvláštní péče rozrostl a vytáhl do výšky zhruba 15 metrů a na zahradě už překážel. Teď se tedy stal vánočním stromem města. Dnes dostane bohatou výzdobu a tisíce světel, ještě tento týden se rozsvítí.

V sobotu 27. listopadu začnou v Karlových Varech vánoční trhy. Potrvají do 26. prosince a odehrávat se budou na prostranství před Mlýnskou kolonádou každý den od 10 do 20 hodin. Do vymezeného prostoru tržiště bude vstup regulován. Návštěvníci se budou muset prokázat dokladem o očkování nebo prodělané nemoci Covid-19. Doprovodný program byl zrušen. Poprvé vyjede také vyjede vánoční vláček v sobotu 27. listopadu a následně až do 19. prosince bude jezdit vždy v pátek, sobotu a neděli v půlhodinových intervalech.

„Vzhledem k nepříznivému vývoji pandemie koronaviru jsme se rozhodli zrušit i slavnostní rozsvícení vánočního stromu, protože se jedná o akci, při které se v jednu chvíli na ne příliš velkém prostoru shlukuje více než tisíc návštěvníků. Určitě v tuto chvíli nechceme hazardovat se zdravím našich spoluobčanů a lidskými životy. Vánoční trhy ale uspořádáme a budou bezpečné. Návštěvníci se budou muset prokázat platným potvrzením o očkování nebo prodělané nemoci. Věřím, že tak eliminujeme riziko nákazy. Zároveň věřím, že i bez doprovodného programu dopřejeme návštěvníkům příjemnou vánoční atmosféru," uvádí primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Tržištěm budou znít alespoň reprodukované koledy, vedle ozdobených stánků s vánočními dobrotami, dekoracemi i dárkovým zbožím prostor zdobí stovka jehličnanů. „Prosím všechny návštěvníky o vstřícnost při prokazování takzvané bezinfekčnosti při vstupu na městské vánoční trhy a také o dodržování všech platných nařízení, zejména dostatečných rozestupů. Vánoční trhy, které proběhnou u hotelu Thermal, jsou soukromou aktivitou nájemce,“ dodává primátorka. 

Vánoční osvětlení města včetně bohaté výzdoby na promenádě od hotelu Thermal až k Divadelnímu náměstí se rozsvítí v pátek 26. listopadu. Ceremoniál rozsvícení vánočního stromu proběhne bez diváků a bude odvysílán v neděli 28. listopadu v 18 hodin na sociálních sítích, například na facebookovém profilu Vánočních trhů Karlovy Vary nebo na webu vanocnivary.cz. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky Vánoční strom, vánoční ozdoby, vánoční výzdoba, Vánoce, kácení vánočního stromu, vánoční stromek, Karlovy Vary, vánoční trhy, Hotel Thermal, Drahovice, pandemie covidu-19, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu zrušilo i město Karlovy Vary, vánoční trhy ale budou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.