Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarský kraj má nové logo. Je moderní, tvrdí úřad

Karlovarský kraj se pochlubil novým logem, které je podle něj oproti předchozímu modernější, jednodušší a lépe zobrazitelné v mobilech. Původní logo je už osmnáct let staré. V následujících měsících jej úřad uvede do praxe na všech dostupných platformách.

V novém provedení došlo k modernizaci typografie i celkovému zjednodušení hlavního symbolu, kterým je tryskající pramen v červeném a modrém barevném ladění. „Postupně ale esteticky i technologicky zastaralo a jeho použití nebylo zcela kompatibilní s mobilními zařízeními. Aktualizací loga se to změnilo, nicméně jsme zachovali barvy i symboliku, protože se v ní odráží odvěké bohatství přírodních zdrojů regionu. Kraj jako území bude postupně procházet velkou proměnou, chceme na to reagovat i v naší prezentaci,“ popsal hejtman Petr Kulhánek (STAN).

Krajský úřad připravil kromě samotného loga i podrobný grafický manuál, který upravuje použití krajského loga a tvoří závaznou normu pro všechny užívající grafické identifikační prvky. „Manuál tvoří základní kámen identity veřejnoprávní instituce, Karlovarského kraje, jehož vizuální styl by měl být vždy snadno rozpoznatelný pro komunikaci s občany, s návštěvníky regionu či s institucemi,“ vysvětlila autorka úpravy Terezie Kajabová z krajského úřadu. Manuál je ke stažení na krajském webu​.

Kraj má v plánu inovované logo zavést postupně v průběhu následujících měsíců na všechny dostupné platformy či letáky. Další novinkou mají pak být nové webovky. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karlovarský kraj

Štítky Karlovský kraj, Logo, Design, Kulhánek, Karlovarský kraj, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj má nové logo. Je moderní, tvrdí úřad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.