Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dokončení staveb v Sokolově se zdrží o několik měsíců

Dokončení dvou staveb v Sokolově se bude muset posunout. Rekonstrukce ulice Petra Chelčického a výstavba nové Krejcarové lávky přes řeku Ohři se zdrží o několik měsíců. Jednou z příčin je nárůst cen materiálů, jako jsou kov a dřevo, a jejich nedostatek.

Stavbu Krejcarové lávky, která nabere až pětiměsíční skluz, zpozdilo především zvýšení objemu prací, s kterými se původně nepočítalo. Některé úkony přibyly také na požadavek Povodí Ohře, jež je správcem toku. Dalším důležitým faktorem je také extrémní nárůst cen stavebního materiálu a jeho nedostatek. „Řada původně plánovaných činností se tudíž posunula do zimních měsíců, jenomže v tomto období je nelze provádět. Nově diskutovaný termín pro dokončení lávky je nyní do konce března roku 2022,“ uvedl mluvčí města Sokolov Vladimír Meluzín.

Stavební úpravy v Chelčického ulici probíhají ve spolupráci se Sokolovskou vodárenskou a společností GasNet. Když v místě došlo na výměnu vodovodu a plynovodu, pracovníci v zemi objevili štětovnice, což jsou profily silného plechu zamezující sesuvům půdy. Právě štětovnice ale zasahují do trasy sítí a je třeba je podstupně odstranit. „Další zdržení bylo způsobeno ochranou stávajících sítí, které vedou v jiné trase a hloubce, než udávají jejich správci,“ dodal Meluzín. Stavba se zdrží zhruba o dva měsíce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky Sokolov, stavba, termín, Petr Chelčický, lávka, Ohře, GasNet, Povodí Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokončení staveb v Sokolově se zdrží o několik měsíců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.