Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ostrov začal s přípravami rozpočtu na příští rok, letos očekává přebytek

Ostrov na Karlovarsku začal s přípravami rozpočtu na příští rok. Radnice očekává, že příjmy i výdaje, včetně investic, budou v podobné výši jako v předchozích letech. Vedení města počítá s tím, že za letošní rok díky úsporám vznikne přebytek hospodaření v řádech desítek milionů korun, část by se tedy mohla využít v rozpočtu na příští rok, řekl dnes novinářům ostrovský starosta Jan Bureš (ODS).

Příjmy zatím město odhaduje na 435 milionů korun, výdaje na 461 milionů. V kapitálových výdajích je již zahrnuto 103 milionů korun na dokončení dvou velkých investic města, což je rekonstrukce bývalého hotelu Myslivna a opravy městského koupaliště. Schodek, zatím ve výši 26 milionů, by město chtělo pokrýt z letošního přebytku.

„Vždy v historii jsme končili s přebytky v řádech desítek milionů korun, blížilo se to až ke sto milionům. Reálně odhaduji, že se letos budeme blížit k částce, což je zatím můj hrubý odhad, okolo 50 až 70 milionů korun," řekl Bureš. Město by letos mělo navíc dostat dotaci 30 milionů korun na rekonstrukci tří základních škol, se kterou v rozpočtu nepočítalo.

Radnice bude nyní plánovat investice na příští rok. Jasno je zatím o stavbě nové hasičské stanice, kterou chce zahájit příští rok a dokončit o dva roky později. Další chce vybírat podle jejich připravenosti.

Ostrov s přibližně 16 000 obyvateli letos hospodaří s rozpočtem s příjmy i výdaji 445 milionů korun. Na investice město plánovalo dát 94 milionů korun, což bylo méně než za rok předchozí. Důvodem bylo to, že radnice loni v souvislosti s útlumem ekonomiky a výběru daní kvůli epidemii koronaviru šetřila. Město má k dispozici i úspory z minulých let, a to 50 milionů ve fondu budoucnosti a čtyři miliony ve fondu rezerv a rozvoje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Město Ostrov

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Ostrov, investice, Jan Bureš, ODS, Karlovarský kraj, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov začal s přípravami rozpočtu na příští rok, letos očekává přebytek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.