Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Game is over, napsal sokolovský primář Straka o stavu prezidenta. Slyšel nadávky, ale i pochvaly

Hodně činný je na sociálních sítích primář sokolovské nemocnice Martin Straka. Ten v době covidové krize silně kritizoval vládu Andreje Babiše. V minulých dnech zase na twitter napsal ne úplně citlivý tweet směrem k prezidentu Zemanovi. Pro server CNN Prima News pak uvedl, že nikoho nejmenoval.

„Je to nepodložené, ale prý game is over,“ napsal Martin Straka na twitteru. 

Strakovi vadí, že se o prezidentově stavu nemluví pravdivě. „To bylo spíš symbolicky, nemělo to tak vyznít. On nezvládne svou funkci, nechápu, proč nezakročí rodina,“ řekl Straka CNN Prima NEWS. Podle něj prý také Zemana nikde nejmenoval. „Jisté je, že není a již nebude schopen vykonávat svou ústavní funkci. Musí být odvolán," dodal lékař na twitteru.

Tweety vzbudily celou řadu komentářů, překvapivě jich byla většina souhlasných a vyjadřujících podporu primáři. „Ať je to jak chce, tak žasnu nás některými komentáři. Přát smrt?“ divil se například Vlasta Roflík. Akce Straky následuje reakce anonymů, kteří primáře uráží ve zprávách a emailech. Jeden takový lékař zveřejnil. „Jste obyčejná lidská hyena!! Nechápu, jak může takové hovado a ubožák jako jste vy, vůbec pracovat v nemocnici," píše například člověk, který se podepsal jako Pavel Dvořák.

Na Straku se zlobil i biolog a kněz Marek Orko Vácha. „Lékař je podobně jako politik nebo právník v hledáčku veřejnosti a nemůže si toto dovolit. Můžeme to říkat z pozice etiky, ale není to trestný čin, ale toto by si lékař dovolit neměl z té pozice, že má nějaké pacienty a pacienti budou takové věci číst,“ uvedl.

Podle České lékařské komory za podobné výroky není možné lékaře potrestat. „Samozřejmě bychom řešili případ porušení lékařského tajemství, kdyby k němu došlo. Ale lékařským tajemstvím jsou vázáni pouze ošetřující lékaři, ti, kteří znají zdravotní stav pacienta a mají přístup do zdravotní dokumentace,“ uvedl šéf komory Milan Kubek.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Martin Straka

Štítky primář, straka, Twitter, prezident, výroky, Martin Straka, Miloš Zeman, lékař, Andrej Babiš, CNN Prima News, Nemocnice Sokolov, pacient, Pavel Dvořák, Marek Vácha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Tesař

Pan Primář má absolutní pravdu. Zeman si zaslouží jen to nejhorší !!! Bohužel muže si za sám !!! Vzpomeňte na Pana Kuberu !! Proti prasatum se dá bojovat jediné prasečinami. Nic jiného oni nereflektují. Pokud je ohrožena demokracie a to je , jde slušnost stranou !! To by si měla uvedomit hlavně koalice a přestat se s tím dobytkem mazat!!!

Středa, 13. října 2021, 12:24Odpovědět

Lubos Mojzis

Čím větší hlupák, tím větší odborník.

Středa, 13. října 2021, 11:55Odpovědět

Lubos Mojzis

Zajímavé. Když někdo odborně erudovaný a lékařskou práci praktikující napíše odborný názor, tak většina,která nerozezná zlomenou nohu od příušnic se cítí povolána dotyčného lékaře urážet a napadat.

Středa, 13. října 2021, 11:53Odpovědět

Maruška Josef

A toto je lékař? Chudák duchem....

Středa, 13. října 2021, 10:15Odpovědět

Zdeněk Bartoš

O vzdělání a etice tohoto takzvaného lékaře, silně pochybuji. Hraje si na primáře sokolovské interny ale chová se jako buran. Nejen, že si za epidemie hrál na Boha a vybíral si pacienty které zachrání a které nechá zemřít (prezentováno před médii), také on a jeho banda z interny přivedli, běhám 4 dnů mou matku ke smrti. Měla údajně Covidový zápal plic. Bohužel matka patřila k těm, kteří neměli být zachráněni. Dal jí na standardní pokoj, a čekal co to s ní udělá. Odbornost neodbornost, máme přece Covid.

Středa, 13. října 2021, 08:24Odpovědět

Zdeněk Bartoš

O vzdělání a etice tohoto, takzvaného, lékaře silně pochybuji. Zeman sice je velkou ostudou České republiky, ale Straka, dle mého, nemá ve funkci primáře sokolovské interny co dělat. Člověk který médiím sdělí, že si za epidemie musí vybírat koho zachrání a koho nechá zemřít, porušuje vše, k čemu se lékaři zavazují.

Středa, 13. října 2021, 08:03Odpovědět

Petr Řihánek

Jasný důkaz toho, že i vysokoškolský vzdělaný člověk může být intelektuální chudák

Středa, 13. října 2021, 07:03Odpovědět

Libuše Zemanova

Nikoho nejmenoval, je jenom realista.

Úterý, 12. října 2021, 16:52Odpovědět

Martin Zácha

Hyena je nádherné zvíře, silné, odolné, chytré a odvážné. Tzn označení hyena pro doktora Straku je spíš nádherný kompliment. Otázkou však je, jak mohl tak zlý a pomstychtivý a zamindrákovaný člověk být zvolen za prezidenta. Tohle veřejné ponížení odpovídá jeho skutkům a chování. Sklízí jen to, co zasel.

Úterý, 12. října 2021, 14:58Odpovědět

František Polák

Jak může tato hyena být dále lékařem lidí?

Úterý, 12. října 2021, 13:12Odpovědět

Game is over, napsal sokolovský primář Straka o stavu prezidenta. Slyšel nadávky, ale i pochvaly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.