Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Karlových Varech jsou v karanténě čtyři třídy na základních školách

V Karlových Varech jsou ve dvou základních školách v karanténě čtyři třídy, v nichž se objevila nákaza koronavirem. Zatím bez problémů a karantén fungují mateřské školy, informovala mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Mateřské školy fungují bez omezení, žádná třída nemusela být uzavřená, nebyla nařízena žádná karanténa. Docházka dětí je nižší, rodiče jsou zodpovědní a při výskytu nějaké nemoci nechávají děti doma a nezapojují je do školních kolektivů,“ uvedla mluvčí magistrátu.

V základních školách jsou v Karlových Varech v karanténě čtyři třídy. "Jedná se o jednu třídu na ZŠ a ZUŠ Šmeralova, dále potom o tři třídy na ZŠ Poštovní. Ve dvou třídách se objevily pozitivní případy, jedna třída byla odeslána do karantény v souvislosti s nákazou sourozenců z jiného ročníku," upřesnila Kyselá.

Karlovarský kraj má podle výsledků tří kol testů na školách jeden z nejvyšších výskytů nakažených covidem-19. Na středních školách testy zachytily 135,5 nakažených na 100.000 testů, což je nejvyšší počet ze všech krajů. Na základních školách je Karlovarský kraj na druhém místě za Prahou s 19,9 pozitivních žáků na 100.000.

Situaci nadále monitorují hygienici. „Krajská hygienická stanice v tuto chvíli vyhodnocuje aktuální epidemiologickou situaci v kraji. Zatím žádná opatření neplánujeme,“ uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje Michaela Zajíčková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Václav Votruba

Štítky Vary, Covid, karanténa, Hygiena, Škola, Vzdělání, Karlovy Vary, základní škola, Karlovarský kraj, Krajská hygienická stanice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech jsou v karanténě čtyři třídy na základních školách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.