Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Vodáci využili prodloužený víkend a vyrazili na Ohři

Vodáci na horním toku Ohře využili prodloužený víkend a vyrazili ve velkém počtu na vodu. Půjčovny lodí v Karlovarském kraji uvádějí mimořádný zájem a na sváteční dny i vyčerpané zásoby lodí. Vodácké turistice přeje i počasí. Ohře má proti jiným rokům vody dost a je splavná bez problémů už od Tršnic na Chebsku.

Půjčovny lodí a tábořiště firmy Dronte, která má v Karlovarském kraji na Ohři hned několik poboček, zaznamenala zvýšený zájem už od června. „Teď, první víkend v červenci jsme byli úplně vyprodaní. Zájem je. Samozřejmě o víkendu je toho mnohem víc než v týdnu. Je to ovlivněné i počasím. Když je několik dní špatné počasí, tak tolik lidí neobjednává, ale když je pár dní hezky, tak lidé hned volají a objednávají mnohem víc," řekl dnes Igor Vintner z půjčovny Dronte. Termíny na první červencový víkend a dva státní svátky byly zamluvené už dva týdny dopředu.

Podobně i půjčovna a tábořiště TeRi ve Velichově si prodloužený víkend pochvaluje. „Zájem je veliký. Tento víkend byl opravdu hektický. Na další dny a týdny je zatím zájem slabší. Stav vody je výborný, sledujeme stav vody v Karlových Varech a nyní je asi 20 centimetrů nad hladinou, která tu v této době bývá," řekla provozovatelka tábořiště a půjčovny lodí TeRi.

Horní tok Ohře je oblíbený vodáky v celé věkové škále. Na lodě vyrážejí rodiny s dětmi, skupinky studentů i senioři. Někteří volí několikadenní cestu, jiní se svezou na lodi jen na krátkém úseku během jednoho dne.

Podle údajů Povodí Ohře je nyní v Ohři v Citicích více než metr vody, v Karlových Varech - Drahovicích je hladina téměř na 60 centimetrech. To je v těchto místech více, než je v létě běžné. Ohře je v současné době splavná bez problémů už od Tršnic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Redakce

Štítky rekreace, vodáci, Karlovarský kraj, Ohře, víkend, okres Cheb, Karlovy Vary, Povodí Ohře (státní podnik), Velichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodáci využili prodloužený víkend a vyrazili na Ohři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.