Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Chodově dokončují rekonstrukci umělecké školy za 44 milionů korun

Rekonstrukce základní umělecké školy v Chodově na Sokolovsku za 44 milionů korun se chýlí ke konci. Hotová by měla být v polovině léta, poté se objekt začne vybavovat novým nábytkem a začnou se tam stěhovat umělecké obory. Zahájení výuky se plánuje na začátek příštího roku, řekl dnes novinářům starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní).

Stavební firma nyní dokončuje poslední úpravy. "V tuto chvíli běží veškeré práce na interiéru a na komunikacích kolem objektu. Pokládají se koberce, lina, maluje se, osazují se toalety a umyvadla," popsal Pizinger. Práce se o pár týdnů zdržely kvůli komplikacím spojeným s epidemií koronaviru. Mírné prodloužení termínu se ale podle starosty neprojeví na konečné ceně zakázky.

Radnice nechala upravit také okolí školy. Ze strany ulice Dukelských hrdinů jsou nové stromy a zeleň, vybudoval se tam také nový chodník. Na opačné straně, kde bude nově hlavní chod do objektu, se buduje nová příjezdová cesta, parkoviště a další travnatá plocha, kterou využije umělecká škola ke svým účelům.

Zřízením nové umělecké školy se sestěhují všechny umělecké obory, které jsou dosud umístěné ve třech různých budovách po městě. Škola nabídne hudební, výtvarný či dramatický kroužek, který navštěvuje v Chodově přes 400 dětí. Součástí bude nový koncertní sál asi pro sto návštěvníků, který chce město i pronajímat.

Současnou nevyhovující budovu, kde se vyučovaly některé umělecké obory, nechá město zbourat. Místo ní by tam do budoucna mohlo vzniknout náměstí s bytovými a polyfunkčními domy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Chodov

Štítky ČR, správa, školy, stavby, Chodov, umělecká škola, Patrik Pizinger, okres Sokolov, pandemie covidu-19, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Exner

Škola nabídne hudební, výtvarný či dramatický kroužek... Protože je to škola, nejsou tam kroužky, ale OBORY - Hudební obor, Výtvarný obor, Taneční obor a Literárně-dramatický obor.

Neděle, 4. července 2021, 12:13Odpovědět

V Chodově dokončují rekonstrukci umělecké školy za 44 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.