Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Rekonstrukce Císařských lázní pokračuje, ÚOHS zatím neměl co zkoumat

Anonymní podnět stěžovatele na postup Krajského úřadu Karlovarského kraje při revitalizaci Císařských lázní skončil tím, že není co zkoumat. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), na který se stěžovatel obrátil, konstatoval, že zatím nebyla zadána žádná změna projektu a není co šetřit.

„Vedení kraje tak bude i nadále pokračovat v obnově národní kulturní památky i přípravě změny atria jako interiéru. Byli jsme od počátku přesvědčeni, že postupujeme správně, s nejvyšší obezřetností pečlivě plánujeme veškeré kroky týkající se revitalizace Císařských lázní a kolegové z odboru řízení projektů prověřují každý detail, aby nedošlo k chybě, abychom neohrozili čerpání dotace od státu a samotný průběh obnovy památky,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Stěžovatel uváděl, že kraj chce provést podstatnou změnu v zastřešení atria Císařských lázní, kdy má být původně schválená a navržená prosklená střecha nahrazena střechou plnou. Toto oznámení ale bylo pravděpodobně učiněno předčasně, neboť ÚOHS uvedlo, že zamýšlená změna dosud nebyla zadána a nedošlo tedy ani ke změně závazku ze smlouvy a ÚOHS neměl co přezkoumávat.

Podle dalších slov Kulhánka kraj i nadále spolupracuje s projektanty na přípravě změny střechy a všichni jsou přesvědčeni, že provádějí pouze minimální změny oproti stávající projektové dokumentaci tak, aby se rozšířila funkčnost plánovaného atria jako multifunkčního interiérového sálu.

„V Císařských lázních nyní probíhají práce na montáži ocelové konstrukce v krovu pultové střechy, dále montáž podlahové skladby v půdním prostoru a zpětná montáž půdovek. Na střeše pokračují tesařské práce, výměna poškozených krokví, práce na montáži krytiny. Stavebníci provádějí sanace zdiva na mezipodestě hlavního schodiště včetně betonáže podlahy pod podestou hlavního schodiště a další montážní, pasířské a klempířské práce. V Zanderově sále dochází k čištění, broušení  tmelení a v plném proudu jsou restaurátorské práce na obrazech,“ dodala Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky Lázně I, Císařské lázně, rekonstrukce, dotace, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, UOHS, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, lázně, atrium, Petr Kulhánek, střecha, Starostové a nezávislí, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Císařských lázní pokračuje, ÚOHS zatím neměl co zkoumat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.