Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zájem o dotace na cyklostezky převyšuje možnosti krajského rozpočtu

Vedení Karlovarského kraje letos vyčlenilo 3,8 milionu korun na dotace pro budování a údržbu cyklistických tras v regionu. Zájem obcí a měst o rozšiřování sítě stezek je ale podstatně větší. Aby se dostalo na většinu žadatelů, budou se výše příspěvků krátit.

„Karlovarský kraj obdržel dvacet žádostí o příspěvek v celkové výši 5,3 milionu korun. Požadovaná částka tedy o zhruba 1,5 milionu korun převyšuje možnosti kraje,“ říká Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

Žádosti o dotace přišly z celého regionu, pokud zastupitelstvo rozdělení finančních prostředků schválí, dostat by se mělo na všechny.

„Rozhodli jsme se mírně pokrátit výši příspěvku, abychom uspokojili všechny žadatele. Nově tedy přispějeme v úrovni 71 procent požadované dotace, což je stále velmi zajímavá částka. A pro další období budeme hledat cestu, jak objem financí určený pro tento dotační program navýšit,“ uvedl uvolněný krajský zastupitel Pavel Čekan (HNHRM).

Mezi žadateli o dotaci je například obec Velký Luh, která chce získat peníze na přípravné práce k výstavbě stezky pro pěší a cyklisty z Velkého Luhu do Plesné, dále Mikroregion Sokolov - východ na propojení páteřní cyklostezky Ohře se Slavkovským lesem či obec Kyselka na zpracování projektu pro úsek cyklostezky Ohře z Kyselky přes Radošov do Ostrova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com/Manfred Zimmer

Štítky cyklostezky, dotace, podpora, rozvoj. Karlovarský kraj, Karlovarský kraj, cyklostezka, Jana Pavlíková, Pavel Čekan, Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst, Velký Luh, Ohře, Kyselka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o dotace na cyklostezky převyšuje možnosti krajského rozpočtu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.