Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sportovní komise musela škrtat v žádostech o dotace, zájem byl letos obrovský

Krajský úřad Karlovarského kraje sice navýšil celkovou částku určenou na dotace pro sportovce a sportovní oddíly o zhruba deset milionů korun, přesto to ale zdaleka nestačilo. Zatímco rozdělovaná částka byla 37,4 milionu korun, žádosti přišly hodnotě přesahující 83 milionů korun. Největší zájem byl podle Jindřicha Čermáka (Piráti), radního pro oblast tělovýchovy a sportu o podporu sportovních aktivit dětí a mládeže.

„Do této oblasti letos směřuje celkem 23 milionů korun, tedy o 6 milionů korun více než v předchozím roce. Právě o tento titul byl velký zájem, což potvrzuje 197 hodnocených žádostí v celkové výši 53 milionů korun. Přestože nebylo v našich možnostech vyhovět všem žadatelům a poskytnout dotace v plné výši, věřím, že i přidělené peníze jim budou dostatečnou podporou pro další činnost,“ uvedl Jindřich Čermák.


Vrcholoví sportovci působící na území Karlovarského kraje žádali zhruba dvanáct milionů korun. Rozděleno mezi ně ale bylo pouze 4,5 milionu korun. „V této oblasti bylo hodnoceno celkem čtyřicet žádostí a peníze jsou určeny na činnost a přípravu vrcholových sportovních kolektivů a jednotlivců. Podmínkou je účast ve sportovních soutěžích organizovaných na nejvyšší národní nebo mezinárodní úrovni,“ doplnila Jitka Čmoková, mluvčí Karlovarského kraje.


Další dotace přiděloval kraj na podporu údržby a obnovy sportovních zařízení, kde bylo vyčleněno 7,9 milionu korun. „Tento program je určen zejména menším sportovním klubům napříč krajem, čemuž odpovídala také maximální výše dotační podpory, která činila 200 tisíc korun pro žadatele. Vzhledem k počtu doručených žádostí ve výši téměř 18 milionů korun, musely být finance zkráceny zhruba na 46 % požadované částky,“ dodal Jindřich Čermák.

Karlovarský kraj vyhlásil také dotační titul na podporu sportovních akcí, na který alokoval 2 miliony korun ze svého rozpočtu. Jeho cílem je podpořit významné sportovní akce neziskového charakteru konané na území Karlovarského kraje, které mají regionální a nadregionální význam.         

„O rozdělení sportovních dotací v hodnotě nad 200 tisíc korun bude rozhodovat ještě Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém příštím zasedání,“ uzavřela Jitka Čmoková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky dotace, peníze, sport, Karlovarský kraj, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní komise musela škrtat v žádostech o dotace, zájem byl letos obrovský  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.