Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koncert Hrajeme pro 20 ZOO vnímáme jako možnost poděkovat i poprosit o pomoc, říká gestorka

Zoologické zahrady zažívají náročné časy. Kvůli dlouhé povinné uzavírce se nacházejí v kritické ekonomické situaci. Na podporu celkem dvaceti zoologických zahrad se uskuteční již tuto neděli benefiční koncert “Hrajeme pro 20 ZOO”. Pro ZOO je akce zároveň příležitostí pro poděkování všem příznivcům, přibližuje v rozhovoru její gestorka z liberecké ZOO Marta Dostálová.

Proč byly jako zázemí koncertu zvoleny právě liberecké Lidové sady?
Celý příběh začal tím, že nás v Liberci oslovili lidé z produkce s nabídkou uspořádat koncert pro zooologické zahrady. Zoo Liberec má tu velkou výhodu, že disponuje vlastním kulturně společenským centrem s dobrým vybavením i zázemím. To myslím má málokterá zahrada u nás. Proto tedy liberecké Lidové sady.

Benefiční koncert je sice online, ale nebude mít možnost alespoň pár diváků zamířit na koncert přímo do Lidových sadů?
Ne, to možné nebude. Koncert se jako stream vysílá 9. května od 17. hodiny, tedy v době, kdy jsou stále v platnosti protiepidemická nařízení vlády. Všechno musí proběhnout bohužel bez přítomnosti diváků. I proto se vystoupení pro stream předtáčí.

Máte připravenou i mokrou variantu?
Ano, Lidové sady jsou kulturní dům s velkým sálem, v případě nepříznivého počasí se celý koncert přesune právě tam.

No Name, MIG 21, Rybičky 48 a mnoho dalších

Na jaké kapely se mohou diváci těšit?
 Svým vystoupením zoo podpoří No Name, MIG 21, Rybičky 48, Dan Bárta, Jakub Děkan, Botox, Denoi, Igor Orozovič a Linkardo. Koncert moderuje Jan Onder.

Koncert začne v neděli v 17 hodin. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na Ticketstream.

Kromě koncertů jsou v plánu i rozhovory. Kdo na akci vystoupí?
Ke koncertu se budou vyjadřovat samotní frontmani účinkujících kapel. Současná situace nedovoluje, abychom si do Liberce pozvali více lidí. Na druhou stranu si myslím, že divákům půjde zejména o hudební vystoupení.

Jak bude naloženo s výtěžkem?
Koncert je charitativní, což znamená, že se uskuteční jen při výrazné vstřícnosti účinkujících i realizačního týmu. Neznamená to, že se může uspořádat úplně za nulu, ale veškerý výtěžek bude po pokrytí nutných nákladů spojených především s technickým zajištěním spravedlivě rozdělen mezi všech 20 zoologických zahrad.

Jak jako gestorka tuto akci vnímáte?
Naše role v rámci tohoto koncertu je v podstatě „jen“ poskytnutí prostoru a koordinace PR s ostatními zoologickými zahradami. Všechno ostatní zařizuje externí produkční tým. Ale celý projekt vnímáme jako příležitost lidem, veřejnosti, firmám i školám, spolkům, klubům… všem poděkovat za dosavadní podporu a zároveň i trochu poprosit o další pomoc alespoň prostřednictvím nákupu vstupenek na koncert přes Ticketstream.

Já osobně si na projektu cením také toho, že máme další možnost veřejnosti představit Unii českých a slovenských zoologických zahrad, která sdružuje 16 českých a 4 slovenské zoo a že všechny unijní zahrady spolu dlouhodobě spolupracují, vzájemně se podporují a motivují. Nejen v případě této akce přichází s vlastními nápady a iniciativou, a hlavně nám velice fandí, aby se v Liberci koncert povedl.

Další informace najdete na webu www.hrajemepro20zoo.eu.

Proč se koncert koná v době, kdy už jsou zoologické zahrady otevřené?
Nápad vznikl cca před měsícem. Bylo to v době, kdy se veřejnost z otevřeného dopisu zástupců zoo dozvěděla o opravdu velmi složité situaci ve většině zoologických zahrad a v celé republice se zvedla velká vlna solidarity. Chtěli pomoci jednotlivci i firmy. Příprava podobného koncertu není jednoduchá, zohledňuje se řada souvislostí a požadavků, termín se dokonce třikrát měnil. Pravda je, že do zoo se vrací návštěvníci, ale finanční ztráty všech zoo jsou tak obrovské, že složitá situace stále trvá a bude se dlouho dohánět i s pomocí zřizovatelů. Je potřeba, aby se nám návštěvníci do zoo opět vrátili, takže koncert by měl sloužit tak trochu i jako pozvánka i k opakované návštěvě zoo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZOO Liberec

Štítky ZOO Liberec, Hrajeme pro 20 ZOO, benefice, koncert, ZOO, sdružení, pandemie, zoologická zahrada, zahrada, Liberec, Zoologická zahrada Liberec, No Name, Mig 21, Rybičky 48, Dan Bárta, Igor Orozovič, Jan Onder, Jakub Děkan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncert Hrajeme pro 20 ZOO vnímáme jako možnost poděkovat i poprosit o pomoc, říká gestorka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.