Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na vyplnění papírového nebo elektronického sčítacího formuláře zbývá deset dní

I v Karlovarském kraji pokračuje sčítání lidu. Český statistický úřad (ČSÚ) dosud z našeho kraje obdržel 95 tisíc elektronických a přes 6 tisíc listinných formulář. Termín ukončení sčítání je 11. května.

„Prosím všechny, kteří mají formulář doma, aby jej vyplnili a poslali poštou v odpovědní obálce, a to do 11. května, kdy sčítání končí. Do tohoto dne je také stále možnost sečíst se online,“ říká Marek Rojíček, předseda ČSÚ.

Během víkendu se v obcích a městech opět pohybují sčítací komisaři, kteří roznáší papírové formuláře. Ty je možné si stále vyzvednout na kontaktních místech sčítání, která jsou na 26 vybraných pobočkách České pošty v Karlovarském kraji a na Krajské správě ČSÚ v Karlových Varech.

„V Karlovarském kraji bylo do domácností rozneseno přes 24 tisíc listinných formulářů, další 2 tisíce si občané vyzvedli sami na kontaktních místech. Sebraných listinných formulářů je aktuálně 6 tisíc, tedy přes 20 % z distribuovaných. Nejvíce sebraných formulářů na 100 bytů má Teplička, Ovesné Kladruby a Chodov,“ říká Tomáš Chrámecký z odboru komunikace ČSÚ.

Z pohledu obou možných variant sčítání, tedy listinných a elektronických formulářů patří mezi nejaktivnější Děpoltovice, Těšovice a Pomezí nad Ohří.

„U obcí, ve kterých bylo identifikováno více než 500 bytů, jsou na prvních pozicích Hroznětín, Lomnice a Březová. V kategorii, kterou představují obce s více než 3 000 byty, ve  sčítání vynikají Ostrov, Sokolov a Chodov. Větší počet odevzdaných formulářů je těch elektronických, protože on-line sčítání jsme spustili už před více než měsícem. Listinné sčítání se teprve rozbíhá,“ upřesňuje 1. místopředsedkyně ČSÚ Eva Krumpová.

Mezi obce s nejmenší aktivitou naopak podle statistiků patří Boží Dar, Čichalov a Milhostov. U Božího Daru může být ale hodnota zkreslena, neboť se týká o obec zaměřenou na turistický ruch. A právě tyto obce s významným podílem krátkodobě pronajímaných bytů či chatové oblasti mohou vykazovat nižší hodnoty odeslaných formulářů na 100 bytů, a to kvůli vyššímu počtu neobydlených bytů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky sčítání, Česko, 2021, sčítání obyvatel, populace, Český statistický úřad, Karlovarský kraj, Marek Rojíček, Česká pošta, Chodov, Boží Dar, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vyplnění papírového nebo elektronického sčítacího formuláře zbývá deset dní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.