Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mariánské Lázně patří k nejčistším městům v republice, jejich úklid se letos ale protáhne

Jarní úklid lázeňského města je v plném proudu. Vzhledem k pandemické situaci začal ale později a navíc ho komplikuje i počasí. Město se totiž nachází ve vyšší nadmořské výšce a navíc v chráněné krajinné oblasti.

„Jarní úklid asi nejvíce komplikují dozvuky zimy. Dále nám rozhodně nepomáhají řidiči, kteří nejsou ochotni přeparkovat svá vozidla, v době provádění úklidu ulic. A třetím faktorem je také bohužel řada nevychovaných občanů, kteří, než by odpadky odnesli do 15 metrů vzdáleného koše, je pohodí na chodník, do parku nebo pod lavičku,“ říká Daniel Javůrek ze společnosti Technický a dopravní servis, která úklid města Mariánské Lázně provádí.

Ten je prováděn ve čtyřech fázích. Nejprve je z ulic města postupně odstraňována posypová drť, následně je prováděn úklid parků a městské zeleně, přichází na řadu blokové čištění ulic a následně čištění kanalizační šachet a vpustí a mytí městského mobiliáře a odpadových nádob.

„Zpravidla bývají Mariánské Lázně vyčištěny do konce dubna či do zahájení lázeňské sezony. Vzhledem k průběhu letošního zimního období dokončí práce úklidová firma během května,“ uvádí Elena Sorokina, PR manažerka Lokální destinační agentury KIS Mariánské Lázně.

Posunutí termínu je možné i z důvodu stále platících přísných vládních opatření a také faktu že slavnostní zahájení lázeňské sezony bylo pro letošní rok zrušeno.

„Město bude na letní sezonu připraveno a věříme, že sezona proběhne bez velkých problémů souvisejících s pandemií. Myslím, že mohu dodat, že návštěvníci našeho krásného lázeňského města uvítají i čistý vzduch a po covidu se jim bude v Mariánských Lázních ulehčeně dýchat,“ dodal Daniel Javůrek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MUML

Štítky úklid, blokové čištění, Mariánské lázně. letní sezona, covid-19, Mariánské Lázně, lázně, Javůrek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mariánské Lázně patří k nejčistším městům v republice, jejich úklid se letos ale protáhne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.