Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město chce sanatorium Trocnov do vlastní správy, zvažuje pro něj status lázeňského zařízení

V současné době je sanatorium Trocnov v pronájmu. Vedení radnice ale nechce prodloužit stávající nájemní smlouvu, která končí tento měsíc. Úvahy o využití jsou různé a jednou z nich je i další pronájem. Ten je ale až na posledním zvažovaném místě.

„Přemýšlíme o tom, že by Trocnov sloužil pro ubytování pacientů Alžbětiných lázní. Ty nemají vlastní ubytovací kapacity a v minulých letech zaznamenaly velmi výrazný odliv pacientů. Ti sem docházeli hlavně z hotelu Thermal, který si ale vybudoval vlastní balneo provoz a pacienty už do Alžbětiných lázní neposílá,“ vysvětluje Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Radní už požádali Ministerstvo zdravotnictví o udělení zmíněného statusu. Jeho udělení ale nevidí příliš reálně, neboť podobné žádosti údajně v minulosti podávala i další zařízení, která chtěla rovněž navyšovat počty lůžek. Většinou se ale setkala se zamítavým stanoviskem. Kapacita lázní, které mohou ubytovávat klienty na takzvaný křížek, tedy pobyt hrazený zdravotní pojišťovnou, je podle ministerstva naplněná.

„Budeme se samozřejmě snažit vymyslet i další možnosti a varianty provozu tohoto městského objektu. Je ale možné, že nic reálného tam nepůjde realizovat a proto bychom objekt patrně opět pronajímali nebo zvažovali jeho prodej,“ pokračuje primátorka s tím, že město za pronájem Trocnova dostávalo zhruba tři miliony korun.

Co se týká stávajícího nájemce, tak ten byl podle primátorky o záměru radnice neprodlužovat nájemní smlouvu včas informován a proto vedení Karlových Varů neočekává žádné problémy s převzetím sanatoria Trocnov.

„Nájemce jsme o všem informovali už v říjnu loňského roku, neboť jsme si byli vědomy toho, že si musí vypořádat své pracovně právní vztahy a vše co s provozem sanatoria souvisí. Situaci mu ale v těchto otázkách výrazně zjednodušila koronavirová pandemie a uzavření provozů,“ dodala Andrea Pfeffer Ferklová s tím, že konečné rozhodnutí, jak naložit s objektem sanatoria Trocnov by chtělo mít vedení radnice do konce května letošního roku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky lázeňství, Karlovy Vary, pronájem, prodej, lázeňská péče, Alžbětiny Lázně, Trocnov, radnice, pacient, lázně, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Hotel Thermal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce sanatorium Trocnov do vlastní správy, zvažuje pro něj status lázeňského zařízení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.