Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Po roční pauze rozdává pošta v Kraslicích oblíbená velikonoční razítka

Hravá razítka s velikonočním motivem putují z malé pošty v Kraslicích na Sokolovsku do celé republiky i Evropy. Výjimkou nejsou ani zásilky do Ameriky, Kanady nebo Japonska. Kvůli pandemii museli loni sběratelé i milovníci těchto svátků razítko oželet. Nyní je zpět s motivem kraslice v zavinovačce z kvítku.

„O tradiční velikonoční razítko České pošty je každoročně velký zájem. Po roční pauze, kdy v loňském roce bylo razítko kvůli pandemii koronaviru zrušeno, se výtvarného návrhu v letošním roce ujala Ladislava Pechová. V obrazu razítka je znázorněna kraslice v zavinovačce z kvítku,“ uvádí Česká pošta.

Podle vedoucí kraslické pošty Ivy Vlčkové se ale roční pauza ve zvýšeném zájmu až tak neprojevila, spíš naopak.

„Řekla bych, že zájem trošku opadl. Těžko říct, jestli je to tou pauzou nebo tím, že si lidé raději pošlou SMS. Převažují samozřejmě vnitrostátní zásilky, ale posíláme jich hodně i ven. Troufnu si říct, že do celé Evropy. Co se týče vzdálenějších míst, tak nebyla výjimkou Kanada, Japonsko a podobně. Ročně se jedná o zhruba čtyřicet kilo pošty,“ popisuje Vlčková.

Razítka vydává pošta už od roku 1995, Vlčková je na poště už dvaadvacet let, a tak jich zažila opravdu hodně. To letošní hodnotí jako nejpovedenější. Zásilky budou v Kraslicích razítkovat do 1. dubna, ale pokud se ozvou i nějací opozdilci, nemusí zoufat. „Když přijdou zásilky o pár dní později, tak je ještě můžeme orazítkovat s tímto datem, ale k adresátům se na Velikonoce už nedostanou,“ dodala Vlčková.

Pokud chcete získat speciální velikonoční razítko, postup je stejný jako v předchozích letech. Na pohlednici je nutné napsat adresu toho, komu chcete přání adresovat a nalepit poštovní známku. Přání pak vložíte do ofrankované obálky, kterou pošlete na adresu Velikonoční pošta, 358 01 Kraslice. Zaměstnanci pošty váš pohled orazítkují a odešlou adresátovi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky pošta, Česká pošta, Velikonoce, kraslice, velikonoční razítko, Japonsko, Evropa, Kanada, Amerika, okres Sokolov, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po roční pauze rozdává pošta v Kraslicích oblíbená velikonoční razítka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.