Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Policisté v kraji provedou denně více než pět tisíc kontrol, v horských oblastech byl klid

V Karlovarském kraji, stejně jako v celé České republice, platí už sedmý den přísné vládní restrikce. Ty mimo jiné zakazují přejíždět mimo okresy, obyvatelé se smí pohybovat pouze na území své obce a mají povinnost nosit respirátor nebo chirurgickou roušku. Na dodržování těchto opatření dohlíží desetitisíce policistů, vojáků a celníků.

„Za 24 hodin, od 7:00 hodin dne 6. 3. 2021 do 7:00 hodin dne 7. 3. 2021, bylo do tohoto opatření v Karlovarském kraji nasazeno na 400 policistů, vojáků a celníků, kteří provedli celkem 5 159 kontrol, přičemž zjistili 444 porušení těchto nařízení. V řadě případů jsme již zjištěná porušení vyřešili uložením pokuty příkazem na místě nebo jej oznámili správnímu orgánu k projednání. Vjezd či výjezd z okresů byl na území Karlovarského kraje odepřen 103 vozidlům,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Podle jejích dalších slov jsou počty kontrol každý den přibližně stejné. Během soboty i neděle se policisté zaměřovali i na kontroly dodržování platných opatření na místech s vyšší koncentrací osob.

„Jsou to například horské oblasti a turisticky vyhledávané lokality. Během sobotního dne jsme v horských oblastech a vyhledávaných turistických lokalitách nezaznamenali problémy související s vyšší koncentrací osob,“ doplnila mluvčí s tím, že podobná situace byla na horách i v neděli.

Stejné kontroly byly v Karlovarském kraji na pořadu téměř každý den, protože v kraji probíhaly jarní prázdniny. I přesto se ale policisté nesetkali s žádným masivním porušováním vládních nařízení.

„Během pátku jsme provedli 5 206 kontrol, přičemž jsme zjistili 365 porušení vládních nařízení. I v těchto případech jsme zjištěná porušení řešili uložením pokuty příkazem na místě nebo oznámením správnímu orgánu k projednání. Vjezd či výjezd z okresů byl na území Karlovarského kraje odepřen 66 vozidlům,“ doplňuje Kateřina Krejčí s tím, že občané většinou kontroly respektují a do současné doby nemuseli hlídkující policisté v souvislosti s tímto opatřením řešit žádné narušení veřejného pořádku.

„Policisté se v současné době při kontrolách setkávají s tím, že občané mají většinou všechny potřebné dokumenty již připravené a za to bychom jim chtěli poděkovat,“ dodala policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kontroly, policie ČR, vládní restrikce, omezení pohybu, Karlovarský kraj, Česko, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v kraji provedou denně více než pět tisíc kontrol, v horských oblastech byl klid  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.