Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajská knihovna našla cestu, jak bezkontaktně obsloužit čtenáře

Novinka umožní čtenářům vyzvednout si objednané knihy přímo na pobočkách krajské knihovny v Karlových Varech. Výpůjčka ale proběhne tak, aby čtenář nepřišel do kontaktu s knihovníkem. Vedení knihovny proto prosí čtenáře o dodržování nastavených pravidel.

„Vše funguje na základě on-line rezervací. Ty budou až do odvolání zdarma a platí samozřejmě pro knihy z našeho on-line katalogu. Čtenář si může vybrat a zarezervovat maximálně pět knih. Po provedení rezervace čtenář počká na náš potvrzovací email, ve kterém mu oznámíme, že má rezervované knihy připravené k vyzvednutí,“ popisuje postup mluvčí krajské knihovny Andrea Bocková.

Po obdržení emailu z knihovny si čtenář může knihy vyzvednout během následujících sedmi dní. To je totiž maximální délka rezervace.

„Přímo před vchodem zavolá na telefonní čísla uvedená na dveřích a po kontrole kontaktních údajů mu knihovník položí knihy na stůl do zádveří vchodu. Ten pak místo opustí a vyzve čtenáře, aby si knihy převzal,“ popsala výpůjční proces vedoucí služeb Michaela Němcová. 

V hlavní budově ve Dvorech zavádí tento nový systém ode dneška a na pobočce Lidická od zítřka. Vzhledem k vládním opatřením je opravdu nutné, aby příchozí čtenáři vstupovali do budovy až po vyzvání a jednotlivě.

„Protože bude vše probíhat bez kontaktu s knihovníkem, není možné na místě řešit jakékoli další záležitosti ohledně výpůjček. Se svými dotazy či problémy se mohou uživatelé obracet na knihovnu prostřednictvím emailu knihovna@knihovnakv.cz,“ dodala Michaela Němcová s tím, že veškeré podrobnosti včetně telefonních čísel a otevírací doby najdou čtenáři na webu a sociálních sítích knihovny.

Vracení dokumentů bude i nadále možné pouze prostřednictvím biblioboxů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv

Štítky knihovna, výpůjčky, rezervace, on-line, Karlovy Vary, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská knihovna našla cestu, jak bezkontaktně obsloužit čtenáře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.