Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarský kraj zařadil strážníky městské policie mezi prioritní skupinu očkovaných

Armáda, hasiči a státní policie patří mezi přednostní skupiny ve strategii očkování ministerstva zdravotnictví. Strážníci městské policie do této skupiny ale nepatří a bylo na ně tak trochu zapomenuto.

„My si myslíme, že strážníci městské policie do této skupiny patřit měli a Karlovarský kraj s nimi do prioritní skupiny očkovaných počítá,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (KOA).

Podle jeho dalších slov vykonávají strážníci v některých ohledech podobnou práci jako státní policie, která ve státní strategii zahnuta je. „Jde o to, že podle nějakého zákona jsou státní policisté zaměstnanci státu a městští strážníci zase zaměstnanci města. Proto zřejmě došlo k tomu pochybení. My jsme je ale začlenili v ostatním záchranným složkám a budeme je očkovat rovněž prioritně,“ dodal hejtman.

Zprávu o rozhodnutí kraje přivítal velitel Městské policie Karlovy Vary Marcel Vlasák.Ministr vnitra sice potvrdil, že do strategie budou strážníci dopsáni, ale rozhodnutí kraje je pro nás samozřejmě skvělou zprávou. Naši strážníci vypomáhají na odběrových místech, kam chodí nakažení lidé. Navíc se mohou nakazit i při některých dalších zásazích,“ vysvětluje velitel karlovarské městské policie.

Ten dále uvedl, že v minulých dnech už bylo deset karlovarských strážníků naočkováno a další budou následovat. „Zájem máme zhruba ze sedmdesáti procent. Jsme na očkování dalších připraveni. Máme strážníky rozděleny do skupin a připraveny jsou i jejich seznamy. Takže čekáme na další vlnu očkování,“ dodal Marcel Vlasák.

O očkování mají samozřejmě zájem i strážníci v Ostrově. Ty ale o možnosti očkování zatím nikdo neinformoval.

„Nikdo nás zatím neoslovil, ale je to dáno asi tím, že naši strážníci neprovádí žádný dohled ani pomoc na odběrových místech v nemocnicích a tak podobně.  Zájem o očkování ale samozřejmě máme a myslím si, že mezi prvními by u nás byli zaměstnanci, kteří zajišťují službu senior expres a samozřejmě strážníci z terénu. Stále to ale vnímám tak, že jsou potřebnější a ohroženější lidé,“ dodal velitel Městské policie Ostrov Ladislav Martínek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com

Štítky očkování, městská policie, strategie, koronavirus, Karlovarský kraj, obecní policie, Petr Kulhánek, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj zařadil strážníky městské policie mezi prioritní skupinu očkovaných  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.