Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Krajská knihovna se na začátku ledna neotevře, důvodem je PES a nový výpůjční systém

Krajská knihovna v Karlových Varech zůstane od pondělí 4. ledna pro veřejnost uzavřena. Důvodem je především přechod České republiky do pátého stupně vládních protiepidemiologických opatření PES. Čtenáři mohou vracet půjčené dokumenty do biblioboxů, případně využívat elektronické zdroje.

„Aktuální usnesení vlády dovoluje knihovnám pouze bezkontaktní výdej výpůjček, což v podmínkách naší knihovny nelze zajistit. Její uzavření tedy platí až do odvolání,“ vysvětlil ředitel knihovny Vratislav Emler.

Ve čtvrtém stupni systému PES měla knihovna pro veřejnost otevřeno alespoň výdejní okénko. To ale musela nyní uzavřít. Čtenáři si tak nemohou vyzvedávat ani objednávat knihy a dokumenty.

„Výpůjčky jsou zatím prodlouženy do 10. ledna 2021, pokuty z prodlení nebudou započítávány,“ říká mluvčí knihovny Andrea Bocková.

Karlovarská krajská knihovna zároveň na přelomu roku přechází na nový výpůjční systém, který by měl být zprovozněn nejpozději 10. ledna.

„Zatím není dostupné přihlášení do čtenářského konta ani vyhledávání v katalogu. Všechna data by měla být převedena nejpozději do 10. ledna 2021. Po tomto datu by měly být obnoveny všechny elektronické služby, samozřejmě vyjma rezervací, které spustíme, až bude knihovna opět otevřena,“ doplňuje vedoucí služeb Michaela Němcová a připomíná, že čtenáři mohou do konce ledna využívat Národní digitální knihovnu Covid s kompletními digitálními fondy.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto knihovna kv

Štítky ČR, koronavirus, literatura, knihovny, Karlovarský kraj, knihovna, Protiepidemický systém České republiky, Česko, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská knihovna se na začátku ledna neotevře, důvodem je PES a nový výpůjční systém  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.