Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tradiční rozsvícení vánočního stromu mohou lidé sledovat on-line

Přísná epidemiologická opatření nedovolí uspořádat tradiční adventní akce. Oblíbené rozsvícení nazdobených vánočních stromů se tak ve většině měst v Karlovarském kraji přesune na internet. Tam lidé budou moci on-line sledovat jak se strom v jejich městě rozzáří.

„I když zatím nemůžeme pozvat obyvatele města na svařené víno a jiné dobroty typické pro vánoční trhy, připravili jsme alespoň atraktivní výzdobu centra města. Sváteční atmosféru tedy v Karlových Varech naladíme. Věřím, že i rozsvícení vánočního stromu, byť proběhne jen prostřednictvím videa na sociálních sítích, k té atmosféře přispěje,“ sdělila Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Karlovy Vary vsadily i letos na pestrou výzdobu centra města. Svítící vánoční motivy jsou ale rozmístěny i v jednotlivých čtvrtích na frekventovaných tazích. Na lázeňské promenádě bude i letos k vidění světelná brána vyrobená speciálně pro Karlovy Vary, zářit budou až tři metry vysoké sochy andělů, chybět nebude loni oblíbená a hojně fotografovaná čepice, světelné fontány a další prvky.

„Tradiční ceremoniál rozsvícení vánočního stromu bude možné sledovat dnes od 18:00 hodin, a to výhradně online na Facebooku Vánočních trhů Karlovy Vary a na profilu magistrátu města. Upozorňujeme, že nepůjde o živé vysílání. V uvedenou hodinu se u vánočního stromu nebude konat žádná akce a neproběhne ani žádný doprovodný program,“ doplnila Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu s tím, že do ulic města zatím nevyjede ani tradiční vánoční vláček.

V Ostrově rozsvítí vánoční strom o hodinu dříve než v Karlových Varech. I tady se lidé musí spokojit s on-line přenosem a musí oželet tradiční doprovodný program.  „O koledy a nebeského pošťáka ale obyvatelé Ostrova nepřijdou. Vánoční písničky pustíme od 16.30 do 17.30 hodin z budovy Domu kultury a v této době se po Mírovém náměstí bude pohybovat také nebeský pošťák s andělem, kterým mohou děti přijít předat svá přáníčka pro Ježíška,“ uvádí ostrovský dům kultury na svém webu s tím, že vánoční strom bude rozsvícen v 17.00 hodin. Prosíme o respektování hygienických opatření, abychom mohli oblíbenou akci uskutečnit alespoň v této formě.

V 17 hodin se vánoční strom rozsvítí i ve Františkových Lázních. Starosta města Jan Kuchař (STAN) uvedl, že s ohledem na aktuální vládní nařízení nebude při rozsvícení doprovodný program. „Předem rovněž děkujeme, že i návštěvníci a obyvatelé města budou vládní nařízení respektovat,“ sdělil starosta Františkových Lázní. Pro vánoční atmosféru nechalo město ozdobený hudební altán i ozvučit, aby v jeho blízkosti bylo slyšet hudbu. Ta bude hrát každý den od 14,00 do 19,00 od neděle 29. 11. 2020 až do vánočních svátků. „Repertoár je různý - český, světový, vánoční i populární. Celé spouštění řídí malý počítač, který hudbu mění a nehraje pořád to stejné dokola každý den,“ dodal Jan Kuchař.

Velkou pozornost věnují vánoční výzdobě a adventnímu času i v Chebu. Tady je už město vyzdobeno, v provozu je oblíbené kluziště na náměstí města, kde se včera pohyboval i Ježíškův pošťák, který vybíral dětský přání.  A jeho příchod byl předzvěstí zahájení chebských vánoc. V Chebu totiž strom rozsvítili už včera.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Vánoce, výzdoba, Karlovy Vary, vánoční strom, Karlovarský kraj, vánoční stromek, Andrea Pfeffer Ferklová, Jan Kuchař, ANO 2011, Ježíšek, Cheb, vánoční trhy, Františkovy Lázně, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční rozsvícení vánočního stromu mohou lidé sledovat on-line  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.