Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavbu depozitáře krajské knihovny zatím epidemie neohrozila

Stavba depozitáře Krajské knihovny Karlovy Vary běží podle plánu. V současnosti stavebníci provádějí zateplování obvodového a střešního pláště budovy, uvnitř se instalují vnitřní rozvody vody, vzduchotechniky a pracuje se na instalacích slaboproudých a silnoproudých rozvodů.

„V současnosti je proinvestováno 53 milionů korun. Celkové náklady jsou vyčísleny na 143 miliony korun. Kraj na akci získal dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu a příspěvek ze státního rozpočtu. 38 milionů korun financuje kraj ze svého rozpočtu,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Hurajčík (ANO).

Současně s výše popsanými pracemi dochází k montáži ocelové konstrukce spojovacího krčku, který propojí depozitář se stávající budovou knihovny. Kompletně by měl být projekt hotov v únoru 2021.

„Průběžně sledujeme plnění harmonogramu prací. I v této nelehké době, kdy se firmy potýkají s nákazou koronavirem, se daří pokračovat podle plánu. Do zimy by ještě měly být vybudovány obslužné komunikace a parkovací plochy,“ doplnil náměstek hejtmana.

Nový depozitář bude sloužit pro bezpečné uchovávání  knihovních fondů a periodik pro další generace. Umožní fyzické či elektronické zpřístupnění fondů pro vědecké, badatelské a vzdělávací účely.

„V prvním nadzemním podlaží depozitáře se bude nacházet technické zázemí objektu, serverovna, místnost zařízení vzduchotechniky, sklady periodik, knihovních a oběžných fondů a administrativní část. Veřejnost zde najde badatelnu se samostatným vstupem. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží pak vzniknou místnosti archivů a dílny pro zpracování knihovních fondů,“ dodala mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jana Pavlíková

Štítky krajská knihovna, depozitář, krajský úřad, dotace, IROP, Karlovarský kraj, knihovna, Karlovy Vary, Martin Hurajčík, ANO 2011, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbu depozitáře krajské knihovny zatím epidemie neohrozila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.