Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Chebu i Karlových Varech připravují vánoční trhy, jaké budou ale nikdo neví

V Chebu začali na historickém náměstí stavět vánoční trhy. Zda a v jaké podobě se ale letos odehrají, zatím město neví. Přípravy se tak zatím omezují jen na výzdobu, která by o Vánocích mohla na náměstí zůstat, i kdyby se trhy konat nemohly. Přípravy jsou v plném proudu i v Karlových Varech. I tady ale řeší mnoho otazníků.

Chebské vánoční trhy jsou rozsahem i návštěvností největší v Karlovarském kraji. Na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad vyrůstá každým rokem věžička se zvonicí, s adventním kalendářem, ohradou pro zvířata, umělým kluzištěm a kolem s dřevěnými stánky.

"Nikdo dnes neví, jestli se vánoční trhy budou vůbec moci konat a v jakém rozsahu. Už teď je ale asi jasné, že klasický program v celém rozsahu, včetně koncertů nebo slavnostního zahájení téměř jistě nebude možný," uvedl Antonín Jalovec (VPM), starosta Chebu. "Už jsme museli oželet Ježíškovu dílnu, kde si děti vyráběly vánoční zboží. Zřejmě budeme muset oželet pódium, kde se konaly vánoční koncerty, i slavností rozsvícení stromu," uvedl starosta Chebu.

Aby město mělo i přes současná opatření vánoční atmosféru, na náměstí bude výzdoba, bude osvětlené, bude tam zvonička, zvířetník a pokud to bude možné, město zprovozní i kluziště. Podle Jalovce by bylo dobré, pokud by bylo možné otevřít i některé stánky, alespoň v minimálním rozsahu. Bude to ale záležet na aktuálních protiepidemických opatřeních.

Cheb každoročně investuje do vánočních trhů asi pět milionů korun. Letošní budou stát určitě méně, protože kulturní program bude muset být zřejmě výrazně omezen nebo úplně zrušen.

A přípravy vánočních trhů probíhají i v Karlových Varech. Tam vloni vedení města představilo jejich novou koncepci a umístilo je  přímo do lázeňského území. "Předpokládáme, že pokud se trhy uskuteční, budou na stejných místech jako vloni. Pracujeme na přípravě, sledujeme opatření a omezení a stále nevíme co bude povolené a co zakázané," sdělila Simona Vránová, ředitelka společnosti KV City centrum, které vánoční trhy v Karlových Varech organizuje.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky ČR, správa, zábava, koronavirus, Vánoce, Karlovarský kraj, Cheb, vánoční trhy, Karlovy Vary, Jiří z Poděbrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu i Karlových Varech připravují vánoční trhy, jaké budou ale nikdo neví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.