Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Místo potlesku a poděkování někdo hodil po záchranářích v Karlových Varech máslo

Smutnou chvilku prožila včera posádka karlovarské záchranné služby. Když nakládala pacientku do sanity, ozvala se rána do bočního skla. Když se záchranáři ohlédli co se děje, zjistili, že po jejich autě někdo hodil máslo.

„Neptejte se, proč zrovna máslo. Nevíme to, stejně jako neznáme úmysl spoluobčana, který ho po záchranářích hodil,“ uvádí web Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje.

Ten zároveň popisuje průběh večera, kdy posádka přijela k pacientce, která potřebovala jejich pomoc, ošetření a následně i převoz do nemocnice.

„Je večer a naši záchranáři vyjíždí k pacientce, která má potíže s dýcháním. Vzhledem k informaci o zvýšené teplotě se oba členové výjezdové skupiny oblékají do celotělových ochranných obleků. Když dorazí na místo, ošetří pacientku a vzhledem k tomu, že její stav vyžaduje další zdravotní péči, nakládají pacientku do sanitky. V tu chvíli se ozve rána do bočního skla ambulantního prostoru. Někdo hodil po záchranářích máslo,“ sdělují zasahující záchranáři.

Pacientku samozřejmě odváží do nemocnice a po cestě přemýšlí, nad jednou jedinou otázkou: Proč? Proč po nich někdo hodil máslo? Proč na ně někdo útočil? Co tím sledoval? Jaký byl jeho úmysl?

Odpovědi na tyto otázky samozřejmě záchranáři neznají nicméně tomu, kdo máslo hodil a všem dalším, které by podobné věci napadli, vzkazují: „Neohrožujte naše záchranáře! Jsou to lidi, kteří vyjíždí pomáhat ostatním v tíživé situaci. Navíc v současné době mají ztížené podmínky související s ochrannými prostředky a zvýšeným počtem výjezdů.“

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZSKK

Štítky záchranáři, útok, Karlovy Vary, nemocnice, máslo, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kurt Moser

Vždyť Karlovy Vary nejsou žádné dobré město ale skvot EU. Co se dá od lidí v Karlových Varech čekat.

Středa, 21. října 2020, 00:06Odpovědět

Alena Kolendová

Mám pocit, že se rodí čím dál více dementních lidí. To nikdy nebylo. Je mi líto dalších generací a bojím se v čem budou žít.

Úterý, 20. října 2020, 12:16Odpovědět

Místo potlesku a poděkování někdo hodil po záchranářích v Karlových Varech máslo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.