Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Sasko pustí do Česka své občany na lázeňské léčebné pobyty

Dobrou zprávu pro západočeská lázeňská zařízení zveřejnilo Sasko. Tam vstoupila v platnost vyhláška, na základě které nebudou potřebovat saští občané pobývající v ČR na léčebném lázeňském pobytu při návratu do vlasti negativní test na COVID-19 a nebudou muset jít do karantény. O stejné vyhlášce se jedná i s Bavorskem.

„Velmi nás těší, že se saská strana takto rozhodla a věříme, že k tomu přispěl i náš apel během jednání se zástupci saského zemského ředitelství a paní generální konzulkou. Jednáme i s bavorskou stranou a konzulátem v Mnichově, aby Bavorsko stanovilo alespoň podobné podmínky. Naše lázně jsou opravdu bezpečné, i po skončení jarní vlny koronavirové epidemie dodržovaly v létě hygienická opatření a o maximální ochranu svých hostů se v plné míře starají i teď,“ říká Petr Kubis (ANO), hejtman Karlovarského kraje.

Podmínkou pro výjimku je v případě lázeňských hostů ze Saska potvrzení lékaře o tom, že šlo skutečně o léčebný pobyt, nikoliv pouze o wellness. Délka pobytu přitom nebude rozhodující.

„Lázeňští pacienti nejen z Německa jsou v českých lázeňských domech průběžně kontrolováni a nemusejí mít obavy z nákazy. Pro německé lázeňské hosty česká strana připravila návrh potvrzení lékaře a formulář dala k dispozici oběma stranám,“ doplnil hejtman.

Vyhláška zahrnuje také to, že Češi mohou pobývat na území Saska 24 hodin například na nákupech, výletech a podobně, aniž by museli mít test, či jít do karantény.

„Sasové pak mohou přijet bez podmínek do ČR na dobu 48 hodin, ovšem neměli by se účastnit velkých sportovních a kulturních akcí,“ dodala mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Sasko, lázně, Karlovarský kraj, vyhláška, výjimka, Bavorsko, Česko, Petr Kubis, ANO 2011, Mnichov, Jana Pavlíková, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sasko pustí do Česka své občany na lázeňské léčebné pobyty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.