Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Kapacitu stadionu v Sokolově pomohla zvýšit divadelní sedadla

Sokolovští hokejisté využili ke zvýšení počtu míst k sezení na stadionu stará sedadla z místního divadla. Podle ministerstva zdravotnictví musejí provozovatelé vnitřních akcí od pátku kvůli koronavirovým opatřením prodávat vstupenky pouze na konkrétní místa. Většina míst na zimním stadionu ale byla k stání a kapacita hlediště na hokejových utkáních by tak byla nedostatečná, informoval mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Nápad vzešel z vedení města, domu kultury a hokejového klubu. Sokolovský stadion má pouze jednu tribunu se sedačkami s kapacitou 400 míst. Na tribunu k stání tak bylo převezeno 350 původně divadelních sedaček a rozmístěny byly tak, aby z nich lidé co nejlépe viděli a zároveň vznikly i určité rozestupy, uvedl mluvčí. Sedadla byla očíslována a vznikly z nich dva sektory. Návštěvníci si tak musejí zakoupit vstupenku pouze na konkrétní sedadlo.

Nová sedadla mohli poprvé diváci vyzkoušet při prvoligovém zápase s Porubou. "Chtěli bychom vychytat případné mouchy a následně zanést mapu sedadel do serveru Ticketportal, abychom mohli co nejdříve obnovit on-line předprodej vstupenek," uvedl provozní ředitel klubu Luděk Beran.

Ministerstvo od pátku zakázalo vnitřní hromadné akce k stání pro více než deset lidí. Nařízení platí například pro restaurace, bary či kluby, které nesmějí dovnitř pustit více lidí, než je kapacita k sezení. Vedení sokolovského hokejového klubu znovu upozornilo na nutnost nošení roušek a dvoumetrových rozestupů uvnitř stadionu.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Sport, hokej, správa, zajímavosti, koronavirus, první, Sokolov, HC Baník Sokolov, vstupenka, HC RT Torax Poruba, Ticketportal SK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapacitu stadionu v Sokolově pomohla zvýšit divadelní sedadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.