Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na koncertní sál v Císařských Lázních nemá město ani korunu, přesto připraví projekt

Záměr týkající se vestavby koncertního sálu do atria rekonstruovaných Císařských Lázní posvětili zastupitelé města a někteří z nich to považují za jednu z priorit. Sál by měl sloužit hlavně potřebám Karlovarského symfonického orchestru a náklady na jeho stavbu se odhadují na sto milionů korun.

„Máme hotovou studii celého záměru, která nám říká, že sál je možné do budovy Císařských Lázní vestavět. Mělo by se ale jednat o rozebíratelnou konstrukci, která by se dala demontovat,“ vysvětluje náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

S koncertním sálem ale stále mají problém památkáři, které by měla přesvědčit až detailně zpracovaná projektová dokumentace se stavebním povolením.

„Ta nám totiž ukáže, jak konkrétně by vše vypadalo a měla by posloužit jako podklad pro konečné rozhodnutí památkářů. Navíc bude podkladem pro případné žádosti o dotace,“ doplnil první náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Ten dále sdělil, že město v rozpočtu nemá v současné době na stavbu koncertního sálu ani korunu a ani do budoucna to nevypadá, že by potřebných a odhadovaných sto milionů korun mohlo uvolnit. Proto se chce vydat cestou hledání dotačních možností.

„I tady ale spatřujeme řadu komplikací. Investorem rekonstrukce a majitelem objektu Císařských Lázní je Karlovarský kraj. Stavba sálu je zase projektem městským. A tak budeme muset vyřešit, kdo bude mít šanci žádat o dotace a jak celé financování provést. Každopádně jsme ale v případě souhlasu památkářů připraveni možnosti a varianty řešit a hledat,“ dodal první náměstek primátorky.

Karlovarský symfonický orchestr má v současné době zázemí pronajaté v budově Lázní III. Tady mu ale nájemní smlouva v příštím roce skončí a proto je třeba otázku jeho budoucnosti řešit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Císařské lázně. oprava, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, dotace, koncertní síň, památková péče, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koncertní sál v Císařských Lázních nemá město ani korunu, přesto připraví projekt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.