Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pro návštěvníky Chebu jsou velkým lákadlem půdy měšťanských domů

Město nabízí unikátní prohlídkovou trasu zaměřenou na krovy historických domů na náměstí. Zájemce tak čeká nezapomenutelná procházka, během které mohou ocenit jedinečnou řemeslnou zručnost a geometrickou představivost našich předků.

„Jsme opravdu velmi rádi, že každým rokem zájem o chebské krovy narůstá. Prohlídková trasa nazvaná Pod střechami chebských domů nabízí přehled krovů zkonstruovaných v různých staletích. Opravdu se jedná o velmi zajímavé historické dědictví,“ říká mluvčí chebské radnice Tomáš Ivanič.

Prohlídky krovů od května 2017 organizuje a zabezpečuje městské Turistické infocentrum.

„Letošní červenec byl co do počtu účastníků prohlídek rekordní. A to i přesto, že vzhledem ke covidové situaci přijíždí jen velmi málo německých turistů. Při počtu 15 osob na prohlídku navštívilo v červenci historické krovy 379 turistů,“ dodává mluvčí.

Chebské krovy chrání Nadační fond Historický Cheb, který je rovněž i zpřístupňuje veřejnosti.

„Cheb - město historických krovů. Takto by nás pro příště mohli znát v celé republice, možná i za hranicemi. V přípravě máme totiž další projekty, které ten stávající v podobě prohlídkové trasy po půdách měšťanských domů na náměstí významným způsobem obohatí. Probíhá výzkum historických pramenů, připraveny jsou edukační programy pro různé cílové skupiny, plánuje se další prohlídková trasa ve špejcharu františkánského kláštera,“ dodala Marcela Brabačová z Nadační fond Historický Cheb s tím, že prohlídky unikátních krovů si musejí zájemci předem rezervovat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky kulturní dědictví, Cheb, historické krovy, turismus, Karlovarský kraj, krov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro návštěvníky Chebu jsou velkým lákadlem půdy měšťanských domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.