Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dobrotou kraje je šunka, pivo, švestkový čaj nebo meruňkový jogurt

Oblíbená soutěž regionálních výrobců se letos na západě Čech konala už počtvrté. Přihlásilo se do ní čtrnáct soutěžících s celkem třiačtyřiceti potravinářskými výrobky. V porotě seděli odborníci z různých krajských institucí.

Porotci z řad zástupců Karlovarského kraje, Krajské veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Střední školy živnostenské Sokolov a Regionální agrární komory kraje Karlovy Vary rozhodovali o udělení titulu Dobrota Karlovarského kraje.

Do čtvrtého ročníku soutěže se přihlásilo 14 výrobců se 43 zemědělskými a potravinářským výrobky.

„Letošní ročník byl zásadně poznamenán pandemií koronaviru. Obávali jsme se, jestli se vůbec výrobci přihlásí. Proto jsme byli mile překvapeni počtem přihlášených výrobců i jejich produktů. Je tak vidět, že ocenění Dobrota Karlovarského kraje má vysokou prestiž. Pomáhá propagovat nejen samotné výrobky, ale také celý region,“ uvedl krajský radní Karel Jakobec (ODS).


Cílem soutěže je podpora a propagace regionálních potravinářských a zemědělských výrobků, udržení tradic, podpora zaměstnanosti a ekonomického růstu regionálních potravinářských subjektů. Soutěž se také snaží podpořit snahu menších výrobců o originalitu, kvalitu a regionální původ produkce.

„Titul Dobrota Karlovarského kraje získala šunka Zvonilka výrobce Romana Krčmy, Děpoltovický řecký jogurt – meruňka z farmy Jiří Kubernát, Staročeský věneček vyráběný studenty Integrované střední školy v Chebu, pivo Schlick sváteční ležák z pivovaru Rudohor a Krásenský švestkový ovocný čaj od Jirky Šimůnkové,“ dodala Jitka Čmoková, mluvčí krajského úřadu.

Slavnostní předávání ocenění v podobě certifikátu, který opravňuje vítěze používat značku Dobrota Karlovarského kraje, se uskuteční 11. října v rámci Lázeňského festivalu jablek na kolonádě v Mariánských Lázních.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky Dobrota Karlovarského kraje, ocenění. porota, soutěž, Karlovarský kraj, Česko, pandemie covidu-19, Státní potravinářská inspekce, Krajská veterinární správa, Agrární komora České republiky, Karel Jakobec, ODS, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrotou kraje je šunka, pivo, švestkový čaj nebo meruňkový jogurt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.