Oblíbená soutěž regionálních výrobců se letos na západě Čech konala už počtvrté. Přihlásilo se do ní čtrnáct soutěžících s celkem třiačtyřiceti potravinářskými výrobky. V porotě seděli odborníci z různých krajských institucí.
Porotci z řad zástupců Karlovarského kraje, Krajské veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Střední školy živnostenské Sokolov a Regionální agrární komory kraje Karlovy Vary rozhodovali o udělení titulu Dobrota Karlovarského kraje.
Do čtvrtého ročníku soutěže se přihlásilo 14 výrobců se 43 zemědělskými a potravinářským výrobky.
„Letošní ročník byl zásadně poznamenán pandemií koronaviru. Obávali jsme se, jestli se vůbec výrobci přihlásí. Proto jsme byli mile překvapeni počtem přihlášených výrobců i jejich produktů. Je tak vidět, že ocenění Dobrota Karlovarského kraje má vysokou prestiž. Pomáhá propagovat nejen samotné výrobky, ale také celý region,“ uvedl krajský radní Karel Jakobec (ODS).
Cílem soutěže je podpora a propagace regionálních potravinářských a zemědělských výrobků, udržení tradic, podpora zaměstnanosti a ekonomického růstu regionálních potravinářských subjektů. Soutěž se také snaží podpořit snahu menších výrobců o originalitu, kvalitu a regionální původ produkce.
„Titul Dobrota Karlovarského kraje získala šunka Zvonilka výrobce Romana Krčmy, Děpoltovický řecký jogurt – meruňka z farmy Jiří Kubernát, Staročeský věneček vyráběný studenty Integrované střední školy v Chebu, pivo Schlick sváteční ležák z pivovaru Rudohor a Krásenský švestkový ovocný čaj od Jirky Šimůnkové,“ dodala Jitka Čmoková, mluvčí krajského úřadu.
Slavnostní předávání ocenění v podobě certifikátu, který opravňuje vítěze používat značku Dobrota Karlovarského kraje, se uskuteční 11. října v rámci Lázeňského festivalu jablek na kolonádě v Mariánských Lázních.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.