Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stateční zachránci čtyř lidských životů získali další ocenění

Pavel Kott a Vlastimil Zajíček se stali svědky dopravní nehody, při které sjelo vozidlo do rybníka. S nasazením vlastního života pomohli posádce potápějícího se automobilu a zachránili tak čtyři lidi. V minulosti získali ocenění Gentlemani silnic, nyní jim osobně poděkoval i hejtman Karlovarského kraj Petr Kubis.

„Ocenění předávám s hlubokou úctou a velkým poděkováním, protože tito dva muži neváhali a s nasazením vlastního života obětavě pomohli ve chvíli, kdy hrozilo bezprostřední nebezpeční dalším lidem. Jsem hrdý na to, že se mohu setkat s oběma zachránci a dát jim pamětní list jako připomínku obrovského významu jejich činu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.  

Muži byli v lednu svědky dopravní nehody dvou osobních aut v Herstošicích u Bochova. Jedno z vozidel se převrátilo na střechu a spadlo do rybníka. V tu chvíli se ve voze nacházeli čtyři lidé.

„Když jsem to viděl, hned jsem vyběhl z auta a do rybníka skočil,“ vzpomíná Pavel Kott na lednové neštěstí, kterého byl svědkem. „Z rozbitých okýnek auta se sami zvládli dostat tři kluci. Řekli mi, že v autě zůstala ještě mladá dívka,“ popisuje.

Ponořil se tedy pod vodu, aby ji z vozu vyprostil. „Auto se plnilo vodou a já jen slyšel, jak holka pronikavě křičí o pomoc,“ pokračuje Pavel Kott.

Dveře auta se mu ale nedařilo otevřít a dívku neviděl. Situace byla stále napjatější. Naštěstí se na pomoc přidal Vlastimil Zajíček, který bydlí v domě naproti rybníku a nehodu zpozoroval z okna. Tomu se podařilo dostat přes rozbité okno auta do kufru, kde překážela rezervní pneumatika. „Když jsem ji dal pryč, slečna se konečně mohla dostat ven a vyplavala,“ vzpomíná na klíčový moment záchranné akce Vlastimil Zajíček. „Byl to šok, obrovský adrenalin,“ dodává hrdina, který potom potlučené a vymrzlé pasažéry do příjezdu záchranných složek pohostil ve svém protilehlém domě.

Zachránci na krajském úřadě získali kromě pamětního listu od Karlovarského kraje také peněžní dar jako poděkování za jejich statečnost a pohotové jednání.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky nehoda, pomoc, záchrana, ocenění, hejtman, Karlovarský kraj, rybník, Petr Kubis, Bochov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stateční zachránci čtyř lidských životů získali další ocenění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.