Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Sokolově začala rekonstrukce smuteční síně

Stavební úpravy v hodnotě 1,4 milionu korun platí město ze svého rozpočtu. Důvodem rekonstrukce je hlavně modernizace vybavení a provedení nutných oprav schodiště, omítek a kompletní výmalba stěn i stropu.

„Poslední rozloučení se zesnulými se dočasně konají v klášterním kostele sv. Antonína Paduánského namísto smuteční obřadní síně na městském hřbitově. V obřadní síni začala 1. června rekonstrukce interiéru, která potrvá přibližně dva měsíce,“ sdělil mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

V rámci stavebních prací bude odstraněna původní dlažba v obřadní síni, ve foyer a přilehlé chodbě a bude nahrazena novou. Provedeny budou opravy omítek a kompletní výmalba stěn a stropu. Dojde k opravě dřevěného schodiště, původní dřevěné kryty radiátorů budou nahrazeny novými z nerezového plechu.

„Změnou projde i osvětlení obřadní síně, budou vyměněna svítidla a provedena revize rozvodů elektro. Bude osazen nový katafalk a řečnický pult a obměněn bude i mobiliář síně, hlavně křesla, lavice a židle ve smuteční síni. Chceme, aby místo posledního rozloučení bylo opravdu důstojné,“ dodal místostarosta města Jan Picka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky hřbitov, smuteční síň, Sokolov, katafalk, důstojné místo, rekonstrukce, oprava, obřadní síň, Antonín z Padovy, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově začala rekonstrukce smuteční síně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.