Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vstupné zdarma funguje, lidé začínají navštěvovat krajské památky

Až do konce října mohou lidé využívat bezplatné vstupy do muzeí, galerií a dalších institucí, které zřizuje Karlovarský kraj. Ředitelé muzeí doufají, že tento krok pomůže nastartovat opožděnou turistickou sezónu. Ta začala například v sokolovském muzeu už 13. května.

,,Ty první dva týdny se to rozjíždělo, skokově to narostlo v minulém týdnu s tím, že vliv mohlo mít i to, že Karlovarský kraj v rámci podpory cestovního ruchu, tak zavedl, že krajské instituce mají až do konce října vstupné zdarma. My si myslíme, že to by mohlo i během prázdnit, přes tu hlavní sezónu, příznivě ovlivnit návštěvnost,“ domnívá se ředitel Muzea Sokolov Michael Rund.

Jako ostatní i tady sází na to, že se sezóna naplno rozjede o prázdninách až začnou jezdit rodiny s dětmi.

,,Co se týká některých našich poboček, tak tam nemáme problém s větší návštěvností, protože tam chodí lidé individuálně a je to omezeno například počtem sto lidí na pobočce. To se týká třeba expozice v sokolovském zámku nebo v Hornickém muzeu v Krásně. Pak jsou pobočky, kde to omezené je. To je v nějakém podzemním prostoru, konkrétně na dole Jeroným a Štole č.1 v Jáchymově. Tam doporučujeme, aby si lidé dělali rezervace,“ doplňuje Rund.

 A to i v případě návštěvy sklepení zámku v Sokolově, kde se ukrývá i největší tahák sezóny – Sokolovský zlatý podklad.

Cheb se otevírá po rozsáhlé rekonstrukci

Muzeum Cheb otevřelo své brány 27.května a zatím si netroufají odhadovat, jak to s návštěvností bude. Po roční rekonstrukci tu na příchozí čeká na příchozí řada novinek.

,,18.června budeme mít vernisáž k výstavě Muzeum se představuje. Což bude představení naší sbírky jako takové. Budou to takové vděčné věci, co ti lidé rádi vidí, jako co všechno máme v depozitářích. Pak bychom rádi otevřeli v rámci Valdštejnského okruhu,“ přibližuje ředitelka muzea Martina Kulová.

Místnost dosud sloužila jako depozitář a mnozí Chebané si ji mohou pamatovat jako městskou obřadní síň. V rámci nové instalace tu bude k vidění například Valdštejnův kůň spolu s dalšími exponáty k tématu třicetileté války.

,,Pak máme ještě jednu místnost přizpůsobenou etnografii a to z toho důvodu, že k nám na podzim do muzea budou instalována etnografická kachlová kamna Williho Russe,“ prozrazuje z podzimních novinek Kulová.

Kde ještě se za vstup neplatí?          

Muzeum Karlovy Vary, Královská mincovna v Jáchymově

Muzeum Sokolov, Hornické muzeum Krásno, Důl Jeroným, Štola č. 1 Jáchymov

Muzeum Cheb -otevřeno od 27.5, Martina Kulová ředitelka,  732 263296

Galerie umění Karlovy Vary, Letohrádek Ostrov, Interaktivní galerie Becherova vila

Galerie výtvarného umění v Chebu, Retromuseum

Galerie 4 – galerie fotografie

    

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky památky, návštěvnost, vstupné, Karlovarský kraj, Sokolov, Cheb, turismus, muzeum, galerie, Muzeum Sokolov, třicetiletá válka, Willy Russ, Jáchymov, Hornické muzeum Krásno, Královská mincovna v Jáchymově, Důl Jeroným, Galerie umění Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstupné zdarma funguje, lidé začínají navštěvovat krajské památky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.