Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fantastická čtyřka, která pomáhá celému kraji. Sami si ale říkají Holky z Moskevské

Za samém začátku byl nápad na založení facebookové stránky s název „Roušky – nabízím či potřebuji Karlovarsko“ Cílem bylo hlavně propojit ty, co šijí s těmi, kteří ústenky potřebují. Brzy ovšem od roušek přešli i k desinfekci a teď i k ochranným štítům. To vše díky organizačním schopnostem čtyř dobrovolnic, které si říkají Holky z Moskevské.

Michaela, Daniela, Olča a Lada. Tyto čtyři dobrovolnice mají na starost především distribuci. Rozváží roušky, materiál potřebný k šití i desinfekci. Zkrátka vše, co je v dnešní koronavirové době potřebné. Nejčastěji putuje materiál seniorům, matkám s dětmi nebo do pečovatelských domů.

,,Postupně se nám podařilo oslovit švadlenky, které nám dodávají roušky. Ty pak zdarma rozdáváme potřebným. Jednotlivcům i celým organizacím. Už jsme rozdali několik tisíc kusů. Také se nám podařilo získat několik šicích strojů, které byly zapůjčeny zájemcům o šití roušek a rozšířily se tak řady pomáhajících švadlenek,“ popisuje úspěchy projektu jeho spoluautorka Michaela Kožíšková.

Nově nabízí distribuční centrum i ochranné štíty. Ty si v centru sami tisknou na 3D tiskárnách. Celkem takto vyrobili už přes 130 těchto ochranných pomůcek.

,,Ty štíty jsme dodali například od Domova péče o válečné veterány, do Waldorfské základní školy a mateřské školy v Karlových Varech. Ale také například do Krajské knihovny nebo i lékařům na oddělní ORL. A mnoha dalším. Zájem projevily i obchody, kadeřnictví i hotely. Ta poptávka je obrovská, byl vytvořen na štíty pořadník. Snažíme se tedy poptávku postupně uspokojit. popisuje Daniela Bílá, která zajišťuje chod distribučního centra.

Společně to zvládneme

Tak zní i heslo, které si dobrovolnice daly. A s prací nehodlají končit ani po rozvolňování opatření.

,,Říká se, že by měla dorazit druhá vlna pandemie, takže je nutné s touto variantou počítat a snažit se zajistit nabídku roušek, dezinfekce či štítů i na podzimní měsíce,“ uzavírá Kožíšková.

Provoz distribučního centra prozatím běží každý pracovní den od 10-17 hodin, v pátek je zavřeno.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Holky z Moskevské

Štítky dobrovolníci, roušky, Karlovy Vary, ochranné pomůcky, rouška, dezinfekce, Karlovarský kraj, Michaela Maurerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fantastická čtyřka, která pomáhá celému kraji. Sami si ale říkají Holky z Moskevské  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.