Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děti ze sociálně slabých rodin na Sokolovsku o letní tábor nepřijdou

Město Sokolov i letos zpestří pětadvaceti dětem, kterým hrozí sociální vyloučení, letní prázdniny. V rozpočtu vedení radnice vyčlenilo 123 tisíc korun, za které děti pojedou na týdenní pobyt do penzionu Arnika na Božím Daru.

Letní tábor pořádá každoročně Odbor sociálních věcí Městského úřadu v Sokolově.  Jedná se výchovně-rekreační akci pro přibližně 25 dětí, které jsou ohroženy sociálním vyloučením.

„Každoročně jsou na tuto akci alokovány finanční prostředky z rozpočtu města. Pro letošní rok pracovnice vytipovaly objekt Penzion Arnika – Boží Dar. V tomto objektu probíhal tábor již v loňském roce,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Spokojenost s průběhem loňského tábora a také s podmínkami, ochotným a vstřícným přístupem personálu a kvalitou služeb je důvodem k návratu.

„Pro vlastní potřebu tábora je vyhrazena samostatná budova, multifunkční hřiště, tělocvična. Kladně je hodnoceno i přizpůsobení stravy potřebám a požadavkům dětí. Je možná například bezlepková nebo vegetariánská kuchyně,“ pokračuje mluvčí.

Cena za ubytování a stravování odpovídá kvalitě, což bylo loňskými účastníky potvrzeno. Boží Dar a jeho okolí nabízí spoustu aktivit a výletů, které vloni ještě nebyly uskutečněny.

„V letošním roce je tato akce plánována na 13. – 17. července. V rozpočtu je na tábor alokováno 123 000 Kč,“ dodal Vladimír Meluzín.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky letní tábor, sicálně vyloučené lokality, město Sokolov, Karlovarský kraj, Sokolov, okres Sokolov, Boží Dar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ze sociálně slabých rodin na Sokolovsku o letní tábor nepřijdou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.