Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarský kraj se začne chystat na konec nouzového stavu

Karlovarský kraj se začne připravovat na konec nouzového stavu, a to hlavně předzásobením ochrannými pomůckami. Zatím je z větší části zajišťoval stát. Kraj si proto chce vytvořit zásoby, řekl hejtman Petr Kubis (ANO). Měst se zřejmě konec nouzového stavu příliš nedotkne.

Premiér Andrej Babiš (ANO) uvedl, že nevidí důvod pro prodloužení nouzového stavu, který kvůli koronaviru v Česku platí od 12. března. Naopak pro další pokračování současného režimu se vyslovil ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček. Argumentuje tím, že nouzový stav usnadňuje nejen nákupy potřebného materiálu, ale také určení pracovní povinnosti nebo omezení cestování.

"Vnímáme to, že by mohlo k 30. dubnu dojít k ukončení nouzového stavu. Proto jsme na to začali reagovat tím, že budeme muset doplnit skladové zásoby minimálně na jeden měsíc tak, abychom byli schopni zásobovat všechny organizace, které potřebují ochranné prostředky," řekl Petr Kubis.

Jak doplnil, v tomto ohledu musí kraj rozhodnout co nejrychleji, protože po ukončení nouzového stavu přejde do standardního režimu a částky za ochranné pomůcky budou značné. "Doufejme, že stát ví, co dělá a má dost informací k tomu, aby se tak rozhodl," dodal hejtman.

Zrušení nouzového stavu podle starosty Chodova na Sokolovsku Patrika Pizingera (Místní) chod města nijak neovlivní. "My jsme i v době krizového stavu jednali tak, abychom neporušili zákon o zadávání veřejných zakázek, zbytečně jsme neutráceli. Na úrovni města myslím, že se s tím vypořádáme," řekl Pizinger.

Podle něj město investovalo do nákupu ochranných prostředků a desinfekce již 200.000 korun a zásob má zatím dostatek. "Nemusel jsem ani povolávat lidi k potřebné práci a nařizovat práci přesčas," dodal.

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, správa, Karlovarský kraj, nouzový stav, ochranná pomůcka, Petr Kubis, ANO 2011, Andrej Babiš, Jan Hamáček, ČSSD, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj se začne chystat na konec nouzového stavu  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.