Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli koronaviru se neruší jen kulturní a sportovní akce, vyhlášena letos nebude třeba ani Vesnice roku

Komplikace ohledně epidemie nemoci COVID-19 se dotýkají stále více věcí a projektů. V Karlových Varech například nebudou skládat taxikáři zkoušky z místopisu, odkládají se zasedání městských zastupitelstev a zrušen byl i letošní ročník soutěže Vesnice roku.

V Karlových Varech byly zrušeny ověřovací zkoušky řidičů taxislužby, které se měly konat v příštím týdnu. Odbor dopravy magistrátu města zkoušky zrušil na základě vládou nařízeného omezení provozu úřadů v souvislosti s nouzovým stavem. „Ověřovací zkoušky není možné uskutečnit. O dalším postupu budeme informovat,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Krajský úřad informoval o zrušení oblíbené soutěže Vesnice roku. „Podle informací Ministerstva pro místní rozvoj ČR se s ohledem na šíření koronavirové nákazy ruší letošní ročník soutěže „Vesnice roku 2020“. Přihlášky do soutěže a uhrazené registrační poplatky budou obcím vráceny,“ uvedla mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

Komplikace nastávají i v otázce zasedání zastupitelstev města a obcí. Například v Sokolově bylo plánované dubové jednání zrušeno. „Oznamujeme, že zasedání Zastupitelstva města Sokolova připravované na 16. 4. 2020 nebude v tomto termínu svoláno. Zasedání Zastupitelstva města Sokolov bude svoláno podle vývoje situace v České republice, přičemž informace o místě, době a navrženém programu zasedání bude vyvěšena na úřední desce,“ ocitoval rozhodnutí rady města Sokolova mluvčí úřadu Vladimír Meluzín. Zrušeno bylo i jednání zastupitelů Karlových Varů, které se mělo konat 31. března.

Podobná situace je i v dalších městech a obcích Karlovarského kraje. Určitou zajímavostí tak v kontextu současného dění zůstává naděje na uspořádání letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kde pořadatelé stále deklarují, že pokračují v přípravách. A to i přesto, že ministr zdravotnictví Adam Vojtěch uvedl, že možnosti jeho konání moc šancí nedává.

Konat se velmi pravděpodobně nebude ani karlovarský půlmaraton, i když ani tady ještě pořadatelé konečný verdikt neoznámili. „Během několika dnů vydáme oficiální vyjádření. Nejde totiž jen o karlovarský závod, proto musíme celou situaci řešit velmi důkladně,“ sdělila Diana Rybachenko z pořádající společnosti RunCzech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto živy kraj

Štítky Vesnice roku, zastupietslva, Karlovarský kraj, taxislužba, koronavirus, Karlovy Vary, soutěž, Sokolov, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Jana Pavlíková, Adam Vojtěch, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, RunCzech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli koronaviru se neruší jen kulturní a sportovní akce, vyhlášena letos nebude třeba ani Vesnice roku  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.