Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tomáš Trtek odchází z vedení Varů. Kandidátem na funkci náměstka primátorky je Lubomír Kovář

Dosavadní 1. náměstek primátorky města Karlovy Vary Tomáš Trtek (ANO) se rozhodl odejít z funkce ve vedení města. Oficiálně rezignuje na pozici náměstka primátorky v den jednání Zastupitelstva města Karlovy Vary v úterý 23. ledna 2024. Pro svůj odchod z funkce se rozhodl z osobních důvodů.

„Rozhodnutí Tomáše Trtka rezignovat na post ve vedení města mě velmi mrzí, ale nezbývá mi, než jej přijmout a upřímně mu za dosavadní spolupráci poděkovat. Byl skvělým kolegou, mohla jsem se na něj kdykoliv spolehnout, byl mým rádcem, odvedl kus skvělé práce pro město a je za ním vidět spousta úspěchů. Jeho odchod mě mrzí i v lidské rovině, protože jsme si vybudovali přátelský vztah. Práce v komunální politice je časově extrémně náročná, velmi stresující. Pokud nyní Tomáš Trtek dospěl k rozhodnutí, že takové vypětí již dále nechce postupovat, plně to respektuji a opravu upřímně mu děkuji,“ uvedla primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Na pozici 1. náměstka primátorky města bude v rámci jednání městského zastupitelstva nominován dosavadní náměstek Martin Dušek (ANO), který bude i nadále gesčně řídit oblast kultury, školství a tělovýchovy. Kandidátem na pozici náměstka primátorky je stávající člen rady města Lubomír Kovář. Do jeho gesce přejde většina kompetencí odcházejícího náměstka Tomáše Trtka, tedy odbor rozvoje a investic, odbor informačních technologií a Dopravní podnik Karlovy Vary. Převezme také odbor strategií a dotací. „Této oblasti se Lubomír Kovář dlouhé roky intenzivně věnuje v rámci svého působení ve sdružení Euroregio Egrensis, proto bychom jeho letitých zkušeností rádi využili na poli dotační politiky,“ vysvětluje karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová. Odbor strategií a dotací převezme Lubomír Kovář od radního Petra Bursíka, do jehož gesce se přesune odbor technický.

Kandidátem na uvolněné místo v radě města je městský zastupitel Jaroslav Hrdlička (ANO). Volba nového náměstka primátorky, změna kompetencí členů vedení, stejně volba jako nového člena rady města bude součástí programu Zastupitelstva města Karlovy Vary, které zasedne v úterý 23. ledna od 8:30 hodin v sále Lidového domu ve Staré Roli.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Václav Šlauf / MFDNES + LN / Profimedia

Štítky Karlovy Vary, Tomáš Trtek, politika, zastupitelstvo

Tomáš Trtek odchází z vedení Varů. Kandidátem na funkci náměstka primátorky je Lubomír Kovář  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.