Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Starostou Sokolova je Kubis za ANO, zastupitelé zvolili i další členy vedení

Novým starostou Sokolova se stal dosavadní radní Petr Kubis (ANO). Na včerejším ustavujícím zasedání získal 22 hlasů od 27 přítomných zastupitelů. Třiadvacetitisícové město dál povede vítězné hnutí ANO s nově založeným uskupením Společně pro Sokolov. Koalice bude mít 15 mandátů v 27členném zastupitelstvu.

"Zatím povolební jednání probíhají sofistikovaně, jednáme napříč celým zastupitelstvem. Starostka město předává ve velmi dobré kondici, ať se to týká rozpočtu, našetřených finančních prostředků či investic, které se za ty čtyři roky podařilo udělat," řekl nový starosta. Kubis dosud působil jako velitel městské policie. V jejím vedení už pokračovat nebude.

Zastupitelé zvolili také dva místostarosty. Pozici místostarosty obhájil lídr hnutí Společně pro Sokolov Jan Picka, který v minulých volbách kandidoval za ČSSD. Druhou místostarostkou se stala dosavadní starostka Renata Oulehlová (ANO), jejíž pozice bude neuvolněná, takže nebude pobírat plný plat. Oulehlová, která se stala loni poslankyní, nechtěla už funkci starostky obhajovat.

Rada města má místo devíti členů pouze sedm. V radě bude dál působit za hnutí ANO ředitel Sokolovské bytové Erik Klimeš, ředitelka Střední živnostenské školy Ilona Medunová a nově i bývalá poslankyně Iva Kalátová. Za Společně pro Sokolov v ní bude kromě Picky také ředitel sokolovského muzea Michael Rund.

Nové vedení města tak bude podle Kubise pokračovat v dosavadní práci. Zaměřit se chce na rozvoj města, dopravní infrastrukturu, zaměstnanost, dostupnost lékařské péče a bezpečnost ve městě.

V letošních komunálních volbách získalo vítězné ANO 11 mandátů, proti dosavadnímu stavu o čtyři mandáty posílilo. Druhé Společně pro Sokolov bude mít čtyři mandáty. V opozici bude SPD a Hnutí pro město Sokolov, oba budou mít po čtyřech mandátech, dále STAN se třemi zastupiteli a Radnice Středu s jedním mandátem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sokolov

Štítky ČR, správa, Sokolov, ANO 2011, Petr Kubis, Jan Picka, Renata Oulehlová, ČSSD, Iva Kalátová, Erik Klimeš, Svoboda a přímá demokracie, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostou Sokolova je Kubis za ANO, zastupitelé zvolili i další členy vedení  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.