Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Naočkujte se, burcuje lidi karlovarský hejtman Kulhánek

S důrazným a jasným apelem vystoupil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN), který v otevřeném dopise vyzývá lidi k očkování. První muž kraje chce výzvou zabránit tomu, aby se nepřetížil zdravotnický systém. Při loňské vlně totiž nemocnice z kraje byly přetížené a musely převážet do pacienty do jiných zdravotnických středisek v Česku.

Otevřený dopis rozeslal a zveřejnil karlovarský hejtman dnes. Argumentuje zhoršenou epidemiologickou situací, se kterou se v současné době Česká republika potýká. Receptem na zlepšení je podle něj očkování, které pomáhá vytvořit kolektivní imunitu. Nejvíce ve svém vyjádření obrací především na lidi mladší 30 let, již nemají o vakcinaci valný zájem. 

Podle predikce budoucího vývoje, pokud se nyní nezachováme racionálně, nás v Karlovarském kraji čeká na přelomu ledna a únoru zahlcení zdravotního systému, vyčerpání lékařů a zdravotnického personálu, nedostatek kapacit pro covidové pacienty včetně těch s těžkým průběhem nemoci,“ uvedl Kulhánek. 

Podle hejtmana dokáže každá naočkovaná skupina obyvatel bez nadsázky zachránit životy. Proto prostřednictvím úřadu doporučuje neočkovaným lidem, aby co nejdříve kontaktovali svého praktického lékaře nebo se zaregistrovali na očkovací místě. Právě to má zabránit, aby v kraji znovu jako loni nezkolaboval zdravotnický systém. 

Máme stále 2 a až 2,5 měsíce na to, abychom této situaci předešli. Odborná veřejnost se možná neshoduje na řadě věcí, na čem však panuje obecná shoda, je efektivita očkování a jeho prostřednictvím získaná kolektivní imunita společnosti. Ta je aktuálně naší obrovskou šancí, jak zůstat v bezpečné zóně,“ dodal hejtman.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karlovarský kraj

Štítky Hejtman, očkování, Covid, Kulhánek, Petr Kulhánek, Česko, Karlovarský kraj, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naočkujte se, burcuje lidi karlovarský hejtman Kulhánek  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.