Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Souhlasíte s rozvojem volnočasového areálu Rolava a stavbou menšího amfiteátru?

V rubrice s názvem Politická korida konfrontujeme karlovarské zastupitelské kluby s tématy, které aktuálně hýbou Karlovými Vary. Aktuálně jsme se zajímali o rozvoj volnočasového areálu Rolava.

Otázka: V Karlových Varech se plánuje další rozvoj volnočasového areálu Rolava. Novinkou má být menší amfiteátr, který může sloužit nejen jako letní kino, ale například i pro pořádání kulturních a dalších akcí. Souhlasíte s dalším rozvojem tohoto hojně navštěvovaného a oblíbeného areálu?  

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Na naši otázku neodpověděl: Pavel Bouška (Karlovaráci).

Petr Kulhánek (KOA)

Před několika lety jsme zpracovali generel rozvoje Rolavy, kde amfiteátr je navržen. Jeho velikost a začlenění do areálu byl a je poměrně citlivý problém vzhledem k intenzivní zástavbě v okolí Rolavy a tím pádem k možné hlukové zátěži. Koncipován by tak měl být pro menší akce, které budou součástí denního programu areálu. Myslím, že je však velmi špatná cesta náhrada role karlovarského letního kina tímto amfiteátrem. To jsou dvě scény jiného charakteru, zaměření a významu. Rolava tak nesmí být záminkou pro zrušení letního kina, jehož současnost stále může navazovat na svou bohatou historii. Zatím však vedení města dělá vše proto, aby areál v jedinečné lokalitě lázeňského údolí Teplé byl minulostí.

Barbora Hradečná (Piráti)

Rozvoj existujících volnočasových prostor se na první pohled zdá vcelku logickým krokem. Nicméně pokud to zároveň znamená zabetonování jakýchkoliv úvah o zachování areálu letního kina, nepovažuji to za šťastné směřování. Pominu-li, že prvním krokem by měla být hluková studie, i vzhledem k lokalizaci areálu uprostřed obydlené lokality, nevnímám snahu vtěsnat do omezeného prostoru vedle sebe nejrůznější volnočasové prvky (koupaliště, bruslařská dráha, lanové centrum, amfiteátr, sportoviště, autokemp, bazénový komplex) za přínosnou. Návštěvníkům to chtě nechtě přináší určitý diskomfort a rozčarování.
Raději bych šla cestou ponechání přírodní plovárny s biotopovým čištěním vody a moderním zázemím. Příkladem by mohlo být pražské koupaliště Lhotka.

Jaroslav Borka (KSČM)

Jakoukoli aktivitu vedoucí k rozvoji kulturního života ve městě vítám už proto, že dlouhá léta pouze přihlížíme tomu, jak se z Karlových Varů stává mrtvé město. Připomenu jen likvidaci stálé divadelní scény, neustálé tahanice kolem KSO a v neposlední řadě i likvidaci poboček městské knihovny. Nejsem si ale jistý, zda je volnočasový areál Rolava tím správným místem pro vybudování amfiteátru pro pořádání koncertů. Obyvatelé přilehlého sídliště Čankovská si už několik let stěžují na hluk a nepořádek, který sebou hudební produkce na Rolavě přinášejí. Podle mého názoru by bylo lepší využít třeba letní kino, které je stranou obytných čtvrtí. 

Petr Bursík (ODS)

S vybudováním amfiteátru v areálu Rolava ODS v principu souhlasí. Podobné zařízení v Karlových Varech chybí a investice v této lokalitě se jeví v současné době smysluplnější než třeba do letního kina u Poštovního dvora. Areál Rolava je dobře dostupný – pro velkou část Karlovaráků dokonce pěšky. Je zde už vybudováno kvalitní zázemí jako občerstvení, toalety apod. Navíc koncerty a letní kina na Rolavě tak jako tak probíhají. Zároveň si ale uvědomujeme, že asi ne všichni ze sousedního sídliště budou z tohoto projektu nadšeni. Chceme proto, aby amfiteátr byl technicky navržen tak, aby hluk co nejméně obtěžoval obyvatelé okolních domů. A tomu je třeba i přizpůsobit provoz.

Andrea Pfeffer Ferklová (ANO)

Pro volnočasový areál Rolava existuje již několik let zpracovaná studie rozvoje. Areál je mezi místními obyvateli velmi hojně navštěvován. Denně zde evidujeme i 2 500 mávštěvníků. V letošním roce jsme se zaměřili na přípravu amfiteátru, budeme upravovat napouštění přírodního koupaliště. Je zapotřebí dořešit další parkovací plochy.Veříme, že rozvoj areálu má smysl a návštěvníci to ocení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky politická korida, Rolava, volnočasový areál, Karlovy Vary, amfiteátr, letní kino, Pavel Bouška, Petr Kulhánek, koupaliště, ODS, Andrea Pfeffer Ferklová, Jaroslav Borka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Souhlasíte s rozvojem volnočasového areálu Rolava a stavbou menšího amfiteátru?  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.