Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Primář Josef März rezignoval na členství v radě i zastupitelstvu města

Novou zastupitelkou Karlových Varů se stane Štěpánka Steinová, která převezme osvědčení na úterním zasedání zastupitelstva, kde zároveň složí zastupitelský slib. Odstupující radní a zastupitel Josef März (Karlovaráci) jako jeden z důvodů svého rozhodnutí uvedl časové vytížení. Nedávno se totiž stal uvolněným krajským zastupitelem pro zdravotnictví.

„Jedním z důvodů mého rozhodnutí bylo časové vytížení. Jsem zvyklý si materiály nastudovat, což už nelze zodpovědně dělat. Dalším důvodem byly současné nevybíravé ataky v médiích a sociálních sítích ze strany hnutí ANO na mou osobu. Přestože si spolupráce ve vedení města vážím, nelze to bohužel přehlížet a další smysluplné fungování by bylo vzhledem k mé účasti v krajské koalici problematické,“ uvedl Josef März, který získal zastupitelský mandát jako lídr hnutí Karlovaráci.

Do krajských voleb Karlovaráci kandidovali pod hlavičkou Volby pro kraj, kde byl Josef März opět lídrem a získal i krajský zastupitelský mandát. Následně ale během povolebních vyjednávání hnutí Karlovaráci opustil a podpořil nově vznikající koalici na kraji, kde nyní působí jako uvolněný zastupitel pro oblast zdravotnictví.

„Vzhledem k ukončení mého členství a působení v hnutí Karlovaráci jsem rezignoval i na mandát v zastupitelstvu města. Děkuji všem kolegům za spolupráci a přeji jim hodně štěstí a především morálního kreditu,“ dodal primář karlovarské nemocnice.

Mandát po Josefu Märzovi získá Štěpánka Steinová (Karlovaráci), která v úterý převezme osvědčení člena zastupitelstva od primátorky města a složí slib.

„Na programu úterního jednání zastupitelstva bude volba nového člena rady. Kdo bude nominován a následně zvolen, těžko v tuto chvíli předjímat,“ uvedla mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary Helena Kyselá.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovaraci.cz

Štítky zastupitelstvo, Karlovaráci, Josef März, rezignace, rada města, Karlovy Vary, ANO 2011, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primář Josef März rezignoval na členství v radě i zastupitelstvu města  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.