Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VOLBY 2020: Senátor Nenutil (ČSSD) své křeslo v Senátu neobhájí

, aktualizováno 3. října 2020, 20:40

Do druhého kola senátních voleb na Chebsku a Tachovsku postoupil kandidát STAN Miroslav Plevný a kandidátka ANO Jaroslava Brožová Lampertová.

V uplynulých letech reprezentoval region Chebska a Tachovska v Senátu Miroslav Nenutil, který se pokoušel o obhajobu svého mandátu. V prvním kole senátních voleb ale skončil až na třetím místě a do druhého kola nepostoupil. První kolo senátních voleb na Chebsku vyhrál Miroslav Plevný se ziskem necelých 27 procent hlasů. "Já jsem radši nic předem netipoval. Četl jsem si nějaké prognózy, ale vždycky říkám, že dokud není sečteno, tak to raději neřeším," řekl Miroslav Plevný.

Na druhém místě se umístila kandidátka ANO Jaroslava Brožová Lampertová se ziskem více než 17 procent hlasů. "Ještě není konec. Teď mám čas si to rozmyslet, nějaké nápady mám. Ale taky od pondělka začíná nouzový stav. A je třeba pozvat lidi k volbám. Je to pro mě velký úspěch dostat se druhého kola, vůbec jsem to nečekala," řekla Jaroslava Brožová Lampertová.

O křeslo senátora se na Chebsku a Tachovsku ucházelo devět kandidátů. Čtvrté místo obsadila kandidátka Pirátů Markéta Monsportová s necelými 14 procenty hlasů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky senát, volby, Chebsko, Miroslav Plevný, Jaroslva Brožová Lampertová, okres Cheb, ČSSD, okres Tachov, ANO 2011, Stan, Miroslav Nenutil, Markéta Monsportová, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Senátor Nenutil (ČSSD) své křeslo v Senátu neobhájí  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.