Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V předvolební kampani se odráží nedobrá situace Karlovarského kraje

Volební kampaň v Karlovarském kraji před krajskými volbami se alespoň podle hesel točí kolem ekonomické situace kraje a jeho budoucnosti. Ulice se zaplnily billboardy a plakáty, strany se ale prezentují i na sociálních sítích.

Potřebu posílit postavení kraje formulují například hesla Postavíme kraj na nohy (ODS) nebo Vrátíme kraji jeho možnosti (Volba pro Karlovarský kraj). Další strany využily na billboardech celostátní motivy kampaně, například pro SPD je Karlovarský kraj na prvním místě, stejně jako jsou na prvním místě ostatní kraje. ANO zase využívá v kampani to, co se podle hnutí v Česku za poslední roky podařilo. Piráti v Karlovarském kraji v kampani poukazují na to, že díky své účasti v dosavadní krajské koalici získali zkušenosti z krajské politiky. KSČM na volebních plakátech prezentuje stručně své priority: Práce, zdraví, bydlení, jídlo.

Vizuálně odlišnou kampaň má hnutí STAN s podporou KOA a VPM Cheb. Místo fotografií lídrů využilo kreslené portréty kandidátů a společné heslo Letos pod STAN.

Společným tématem většiny volebních programů je špatná ekonomická situace regionu, nejnižší platy, potřeba přitáhnout nové investory, udržet v kraji mladé lidi a nastavit novou podobu kraje po ukončení těžby uhlí. Strany vesměs uvádějí jako hlavní cíle dostavbu dálnice D6, vznik veřejné vysoké školy a podporu turistiky a lázeňství. Zmiňují také problematické zdravotnictví, a to nejen zadlužené krajské nemocnice, ale i zhoršující se dostupnost základní zdravotní péče v obcích.

Na sociálních sítích strany využívají hojně například místí skupiny na facebooku. Pozornost v poslední době vyvolal například výrok bývalé hejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové (ANO), že pokud ve vedení krajů nebudou mít zastoupení strany vládní koalice, ničeho se nedosáhne.

Krajské volby a doplňovací senátní volby se konají 2. a 3. října. V Karlovarském kraji v krajských volbách kandiduje celkem 17 subjektů. Před čtyřmi lety se do zastupitelstva dostali zástupci osmi stran.

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ČR, volby, kraje, kampaň, Karlovarský, Karlovarský kraj, krajské volby, ANO 2011, Starostové a nezávislí, ODS, Svoboda a přímá demokracie, Česko, KSČM, Jana Mračková Vildumetzová, Volby do Senátu Parlamentu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V předvolební kampani se odráží nedobrá situace Karlovarského kraje  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.