Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Úvahy o půlmiliardové půjčce dostávají reálnější obrysy

Vedení Karlových Varů připravuje podklady pro širokou debatu na téma týkající se půlmiliardového úvěru. Ten si chtějí vzít karlovarští radní na realizaci plánovaných investičních akcí. Důvodem rozhodnutí jsou očekávané propady příjmů města v letošním a velmi pravděpodobně i příštím roce.

„Máme připraven seznam akcí, které chceme realizovat. Celková výše je zhruba 750 milionů korun. Nyní musíme začít diskutovat o tom, které projekty vyřadíme a které z plánovaného úvěru případně uhradíme,“ vysvětluje náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík.

Vedení města počítá s tím, že k diskuzi budou přizváni i opoziční politici, kteří by měli záměr úvěru rovněž podpořit.

„Všichni si musí uvědomit, že pokud tady chceme něco vybudovat a investovat peníze, tak na to v současné době nemáme a v blízké budoucnosti mít nebudeme. Proto se nabízí cesta úvěru, který by město nemělo mít problém splácet,“ doplňuje primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Po vytvoření seznamu projektů bude nyní dalším krokem jejich výběr a poté samozřejmě výběrové řízení na poskytovatele úvěru.

„Jakmile budeme mít tyto údaje, můžeme rozhodovat o tom, zda úvěr vzít nebo ne. Je třeba si ale uvědomit, že v letošním roce podle propočtů makroekonomů i ministerstva financí přijdou Karlovy Vary na příjmové stránce rozpočtu minimálně o sto milionů korun a s tím musíme začít pracovat,“ doplňuje první náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek s tím, že na podzim se navíc začne připravovat rozpočet na další rok a tak je třeba mít takto zásadní věci připravené a samozřejmě i prodiskutované se zastupiteli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky investice, půjčka, peníze, úvěr, Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úvahy o půlmiliardové půjčce dostávají reálnější obrysy  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.