Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarský kraj koupí zásoby ochranných prostředků za 17 milionů

Karlovarský kraj si vytvoří zásoby ochranných prostředků za 17 milionů korun. Zásoby by měly vystačit k zásobování zdravotnických a sociálních zařízení v kraji nejméně na měsíc. Dosud využíval kraj ochranné prostředky, které dodával v rámci nouzového režimu stát, řekl hejtman Petr Kubis (ANO).

"My s tím počítáme už delší dobu, protože se říkalo, že jak skončí nouzový stav, tak skončí zásobování od státu. My jsme jako kraj provedli poptávkové řízení na jednotlivé segmenty ochranných prostředků a rozhodli jsme na radě, že zakoupíme ochranné prostředky za 17 milionů korun," uvedl Petr Kubis.

Kraj také upozornil všechny subjekty, které až dosud zásoboval, že si už budou muset ochranné prostředky zajišťovat vlastní cestou. Region dosud díky státním dodávkám zásoboval jak zdravotnická a sociální zařízení, tak i složky záchranného systému, ale také třeba ordinace soukromých lékařů.

Podle Kubise vedení kraje využilo toho, že stále platí nouzový stav a ochranné prostředky je možné nakupovat jen na základě poptávkového řízení. Po skončení nouzového stavu, až bude nutné vyhlašovat standardní výběrové řízení, by ceny podle Kubise mohly vzrůst.

Karlovarský kraj zatím dostal od státu deset milionů korun na zajištění nouzových opatření, o dalších 50 milionů, které by sloužily mimo jiné i na nákup ochranných prostředků ještě region stát požádá.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, Karlovarský, AUDIO, ochranná pomůcka, Karlovarský kraj, Petr Kubis, ANO 2011, nouzový stav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj koupí zásoby ochranných prostředků za 17 milionů  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.