Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

O titul stavby roku se na Karlovarsku uchází přes čtyřicet staveb a projektů. Hlasování poběží do půlky června

Do soutěže Stavba Karlovarského kraje 2024 se přihlásilo 28 staveb a 12 projektů. Šest zachráněných památek pak vybrala do soutěže odborná porota. O nejlepších stavbách, projektech a památkách mohou tradičně rozhodovat i lidé v internetovém hlasování, které začalo ve středu 15. května. Potrvá do 18. června, kdy bude slavnostní vyhlášení, sdělila Anna Vlášková z pořádajícího Regionálního stavebního sdružení Karlovy Vary.

Letošní zájem soutěžit byl opět značný. „Je to číslo poměrně vysoké. Dá se to srovnat maximálně s rokem 2021. To ale byla soutěž po dvou letech, protože přes covid jsme soutěž nepořádali. Jsou přihlášeny bytové domy, stavby občanské vybavenosti, dopravní stavby, průmyslové stavby, jsou tam penziony, je tam zámek i úpravy parku. Je to opravdu různorodé," popsala Vlášková.

Stavby nebo projekty do soutěže přihlásily i dvě největší samosprávy v kraji, Karlovarský kraj a město Karlovy Vary. Kraj se například chlubí rekonstrukcí Císařských lázní nebo vestavbou koncertního sálu do Císařských lázní, což byly dvě samostatné stavební akce. Město Karlovy Vary letos mezi uskutečněnými stavbami tak významné stavby nemá, byť přihlásilo například rekonstrukci Bezručovy ulice. Zato v projektech se může pochlubit například plánem na rekonstrukci Chebského mostu nebo zajímavě vizuálně řešeným projektem parkovacího domu u Galerie umění.

Soutěž Stavby Karlovarského kraje je jen jednou z akcí, které během roku pořádá Regionální stavební sdružení. Ani letos nebude chybět soutěž pro střední školy stavební, konference o městské architektuře, vyhlášení cen pro nejlepší projektanty a stavbyvedoucí a na podzim tradiční dny otevřených dveří na zajímavých stavbách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, stavby, soutěž, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O titul stavby roku se na Karlovarsku uchází přes čtyřicet staveb a projektů. Hlasování poběží do půlky června  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.