Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Mariánských Lázních začíná přehlídka experimentálních filmů Marienbad Film Festival

V Mariánských Lázních začíná dnes Marienbad Film Festival zaměřený na experimentální a nezávislou filmovou tvorbu. Podle informací pořadatelů se letos festivalu zúčastní 200 hostů, včetně zahraničních účastníků z celého světa. Kromě programu pro filmové fanoušky se pořadatelé chtějí více zaměřit i na doprovodný program pro ostatní lidi, turisty a obyvatele lázeňského města.

"Během festivalu se od čtvrtka do neděle uskuteční mnoho akcí, které budou zajímavé pro každého návštěvníka,“ řekla ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová. Například dnes se bude konat procházka Mariánskými Lázněmi se sochařkou a geologem pod názvem "Po tom, co vzniklo nedávno i pradávno". Provádět návštěvníky budou Dagmar Šubrtová a Radek Mikuláš. V sobotu 15. července bude na kolonádě odpoledne hrát americký hudebník Alvin Curran.

"Speciálně pro tento rok jsme si připravili delší lektorské úvody od filmových odborníků, které budou moci návštěvníci vyslechnout před promítáním filmů v městském divadle," doplnila Stejskalová. Například film Sedmikrásky od Věry Chytilové bude mít lektorský úvod v podání Jonáše Kucharského. Film Hirošima, má láska od Alaina Resnaise bude promítán s lektorským úvodem historika Davida Čeňka.

V sobotu se uskuteční také prezentace knihy "Proplétání světů: Mezinárodní filmový festival Karlovy vary v období studené války“ o historii československého filmového festivalu a jeho fungování v období studené války.

Festival bude zajišťovat tým 50 lidí a konat se bude na třech hlavních místech: v Hotelu Lesní Mlýn, v Městském divadle a Městském muzeu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Marienbad Film Festival

Štítky ČR, film, festival, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mariánských Lázních začíná přehlídka experimentálních filmů Marienbad Film Festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.